Reseledare på Rhodos

Tiden på Gran Canaria flög iväg! Flög gjorde jag ju även dit och nu senast flög jag till Rhodos! :D Där bor och jobbar jag nu och det trivs jag bra med. Innan jag åkte till GC så tog jag och Terese, AnnaMias kompis, en fika på Coffehouse eftersom vi via AnnaMia hade fått reda på att vi skulle gå samma utbildning. Det var mycket trevligt och hon åkte dessutom med mig till Örebros lilla flygplats. Mina oändligt snälla föräldrar skjutsade oss. :) Kaos var det dock innan vi kom dit, för väskan som jag valt och fått i födelsedagspresent av mamma o pappa gick på morgonen när vi skulle åka inte att låsa! Tidsoptimist som jag är började jag packa ordentligt först vid 12 på natten när jag sedan skulle upp vid 5 för att åka... Detta trots vetskapen om att om jag klarade utbildningen skulle jag vara borta ett halvår till att börja med .. :) (Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen, men jag fick alltså åka direkt från GC till min destination, detta fick vi information om några veckor innan vi åkte.) Väskproblemet löstes dock i Gävle där vi åkte in på en Wedins och fick den bytt eftersom den faktiskt var trasig då personalen där inte fick till det heller. Så på Wedins lager någonstans vid Gävle fick jag packa om hela min väska! Jippie. Men nu har jag en hel och fin väska i alla fall. Som tar upp en ganska stor del av mitt pyttelilla rum. Jag fick det minsta, men hey - min toalett läcker inte och det luktar inte mögel som det gör i Dansk-Jespers rum! (Hans rum är stort och var mitt från början men jag kände att ett byte var värt för att slippa mögellukten. Dessutom hade det rummet inget badkar men det har mitt lilla.)

På GC lärde vi oss massor, det var långa dagar varvade med en massa föreläsningar och praktiskta övningar. Vi fick bland annat åka till flygplatsen, vara med i Bamse-klubben samt lära oss allt om empatiskt lyssnande. :) Jag hade en roomie, Emily som var med på min rekryteringsdag och det gick bra att bo med henne, även om jag oroar mig lite för henne. För om det är möjligt var hon ännu långsammare än mig och hade ännu sämre simultanförmåga - Men det är ju en del av charmen! :) Hehe. Det var i alla fall roliga människor där, Eller hur! Och det var lite sorgligt att skiljas från dem. Men vi visste alla att den dagen måste komma...

Vi skulle inte få veta vart vi skulle placeras förrän sista dagen, på lördagen. På fredagen hade vi ett prov och det gick bra och sedan var vi en del som var ut och firade och åt den enda goda mat vi åt på GC, (Kan hända att jag överdriver lite :)) tapas på Tango Tapas som låg i playa del ingles, det var nice. Spänningen var dock outhärdlig! Vart skulle vi hamna? Några skulle bli kvar på Gran Canaria, var jag en av dem? Alla gick som på nålar... Sedan kom lördagen. En enda lång väntan ... Vi gick in en och en. Några kom ut helt glädjestrålande och vissa grät över vart de skulle bo de kommande sex månaderna... När det äntligen var min tur så var jag säker på att jag skulle bli tvungen att stanna på GC och blev helt överlycklig när jag fick se att det var Rhodos som gällde för mig! Det hade jag inte ens tänkt på! Trots att jag hoppats på Grekland. Nästa väntan, Terese, som var sist på listan.. Skulle vi skiljas åt? Vi hade nog inte ens tänkt tanken och hade verkligen hookat under dessa veckor. Glädjetjuten var öronbedövande när hon kom ut och meddelade att hon skulle följa med mig till Rhodos! :D Det hade fan inte kunnat bli bättre.

Så här är vi nu! Jag och Therese fick även sällskap från Blue Academy av Jesper som jag träffade redan på min rekryteringsdag samt världens bästa finlandssvensk: Markus. (Han är dock redan hemma i Finland en sväng, på begravning desvärre man vi får snart tillbaka honom :)) Rhodos är jättevackert och grönt såhär års, Grekisk mat är nog den bästa maten och vi har börjat jobba så smått. Vi kom förra tisdagen och jag körde min första transfer redan i söndags vilket gick bra, förutom att jag råkade säga att "vi har en tidsfördröjning här på Rhodos", när vi i själva verket har en tidsskillnad och ligger en timme FÖRE! Haha! Det var dock norskar jag guidade och ni vet ju hur norskar är ... ;) Haha.

Nu väntar jag bara på besök! När kommer ni egentligen? :D



RSS 2.0