Sushi på Sand

I går efter jobbet så gick vi till Sand. Vi åt efterlängtad sushi och stannade sedan kvar och drack drinkar efteråt. Åke var på plats som servitör och det var riktigt konstigt att bli serverad av honom, men jättekul att se honom igen! Efter Sand gick vi till Big Brother och dansade, drack och önskade låtar. De flesta droppade av ganska tidigt och det var bara jag, Tessan, Sanna och Sarah som höll ut till slutet. Vi fick också sällskap av Åke och Oscar när de slutat jobba. Innan det var dags att dra sig hemåt så gick vi till Colorado, och på vägen dit stannade vi till på NoName och fick oss ett par blåbärsshots! (Vodka och blåbärssoppa toppat med en klick grädde) En riktig klassiker! Det är så skönt att vara på plats igen, och jag tycker att det blev en väldigt trevlig säsongsinvigning av bargatan för min del. :)

Idag så har jag och Tessan varit lite slitna. Imorse kom hon in till mig och sedan har vi legat på min säng hela dagen och pratat , lyssnat på musik och killat varandra på armarna. Vi hade planerat att äta frukost/lunch här på Swedco, men det blev väl snarare middag innan vi till slut tog oss upp ur sängen. Då var det matkris och när vi kom hit hade de slut på bröd! Som tur var behövde vi inte vänta så länge innan de fick nytt. Så nu sitter vi här, mätta och belåtna med en varsin dator i knät.

Nu börjar de andra droppa in, så viska nog äta någon morotskaka eller något annat gott nu...


Noll koll

Idag har jag haft min första transfer för säsongen och det började förstås med en departure transfer och när vi kom fram till flygplatsen så sa jag till mina gäster högt och tydligt i mikrofonen: "Jag hoppas att ni har haft en jättefin semester här på Gran Canari... Ehum Rhodos!"  Härligt att man som guide vet var man är någonstans. ;)

Nu ska jag hem och lägga mig en stund innan nästa transfer. Jag ska försöka komma ihåg var jag befinner mig på den. :)

Tillbaka på Rhodos

Sitter nu på Kringlan på Rhodos och njuter av livet samtidigt som jag skypar med mamma och guider henne på nätet. :) Flygresan gick bra även om jag fick göra en PIR-rapport när jag kom fram. Min stora fina rosa väska hade gått sönder, den var krossad i ena hörnet, det var lite tråkigt men jag ska väl försöka få tillbaka lite pengar från flygbolagen för det. Jag började även dagen med att storgrina på flygplatsen i vanlig ordning när jag skulle betala övervikten för bagaget. Nästan 4000:- SEK blev det denna gång. Som tur var fick jag reda på igår att jag får tillbaka hela summan av fritte då jag får ha med mig 20 kg övervikt nu när jag är seniorrep! Så jag grät i onödan. Haha, att jag ska vara så känslig. Men pengar ÄR viktigt, speciellt när man inte har så mycket av dem.

Det känns verkligen jätteskönt att vara tillbaka och vi bor riktigt fint i år, även om vi saknar ett ordentligt kök nu också. Men själva rummen är i alla fall nyrenoverade så de är jättefräscha. Alla i teamet verkar jättetrevliga och vi verkar vara ett starkt team så jag är övertygad om att vi får en riktigt bra säsong! När jag anlände i tisdags kväll så var nästan hela serviceteamet och åt meze på Romeo och sedan har jag studdat både igår och idag. Igår studdade vi västkusten så mycket var repetition för mig men en del hade jag inte sett förut så det har varit trevligt. Idag var vi ner på östkusten och kollade lite närmare på Kalithea, Faliraki och Kolymbia. Vi var bla. till vårt nya Blue Village och det var ett otroligt fint hotell, så det var jätteroligt att se. De hade fått sina första gäster idag och även om vi är i Grekland så var det nästan nästan färdigt, självklart hade de lite finputs kvar men det såg fantastiskt ut.

Jag hann inte med mycket alls i tisdags kväll men igår efter att vi studdat så handlade hem jag lite mat och annat småkrafs som galgar, (finns alltid för få!), diskmedel och tvättmedel och sådant. Sedan packade jag upp allt och gjorde mig hemmastadd i mitt rum. Hann även med lite surr med Tessan. Det var ju inte längesedan vi träffades men det känns ändå jättehärligt att träffa henne igen. Det är riktigt roligt att träffa de andra igen också, vi är ju ändå några stycken som är tillbaka.

Såhär bor jag i år:



 




Nu ska jag gå och köpa mig en ny mobil, jag är verkligen i behov och jag såg en söt och ganska billig idag. Så den får det bli. Har ju aldrig varit så förtjust i SonyEricsson, men det finns en första gång för allt!

Arlanda hotellby

...ligger jag på nu. Sandra hämtade mig vid flygplatsen och körde mig hit och jag checkade in och lämnade av bagaget, sedan åkte vi och köpte hit mat till mig för jag var huuungrig. Sedan länsade vi minibaren lite. (Den är gratis!) Nu ligger jag i sängen och kikar på teve och äter lite naturgodis. Det är ganska mysigt här så jag skulle kunna tänka mig att stanna ett par dagar. Hade varit en skön semester, hihi :) Men icke! Frukost serveras från 4.30 och en timme senare blir jag upphämtad utanför receptionen för att åka in till Arlanda och checka in. Jag flyger via Riga och Athen och från Arlanda lyfter jag 07.45. Med andra ord är det nog bäst att jag får mig lite skönhetssömn nu.

Nattinatt!


Fjärilar i magen

Sitter här med fjärilar i magen och färg i håret! Mamma håller på att färga håret åt mig. Har ju alltid färgat på salong men som guide har man inte alltid råd med det så jag har fått gå tillbaka till hemmafärgning. Men mamma är duktig så jag blir nog fin i alla fall. :) Hon färgade utväxen på mig sist jag var hemma och idag får hela håret sig en omgång så att det blir jämnt och fint igen. Har inte råd att klippa mig just nu så det får bli nästa gång, även om jag egentligen är i behov av det också. Men den delen släpper jag inte mamma på!

Fjärilarna beror dock inte på att jag är spänd över färgresultatet utan snarare på att jag flyger till Stockholm ikväll och tidigt i morgon bitti far jag vidare till Rhodos! Det ska bli så roligt att komma tillbaka och träffa alla! Jag kan knappt vänta. Inte riktigt samma känsla som jag brukar ha när jag ska lämna alla, men den här gången är det ju faktiskt Rhodos jag ska åka till.

I lördags var vi ute på en riktigt långprommis och vi såg en hel del vårtecken. Både tussilago och blåsippor.



 







I lördags eftermiddag kom Ika och Mats och barnen hem från Vemmis och stannade till här i Gullgård och grillade med oss. Signe och Anton åkte lite skoter på gården, men det såg lite snöfattigt ut så jag, Ika och Pilla drack lite vin istället.



Igår vad jag och mammsen till Birsta och handlade lite. Mest apotekssaker och sådant men också två jättefina bikinis, en jättehärlig Adidas-dress i svart och vitt, träningsskor och en ny datorväska. Min gamla är så liten och trång och den nya är rymlig och dessutom väldigt läcker om jag får säga det själv. :)

Nu ska jag skölja ur mitt hår!

Rubrik överflödig















Seriösa familjen.


Trött men nöjd

Jag ligger nu i MIN säng i gullgård, helt utslagen eftersom jag inte sov en sekund inatt och knappt sov något på flyget heller. Dock sov jag ett par timmar när jag kom hem, men det var inte tillräckligt. :) Underbart nog lyckades jag komma med Sundsvallsflyget. De kollade upp om det fanns någon chans för mig att sitta i cockpit när det visade sig att en person inte följde med (tror det var crew som var inbokade men inte behövde platsen) så jag fick en vanlig plats. Jag blev helt överlycklig och studsade upp och ner när jag fick reda på det, jag trodde verkligen inte att det skulle gå vägen men tack och lov gjorde det det! Hade varit grymt jobbigt att behöva ta tåget  med byte och allt eftersom jag hade fem väskor incheckade. Och dessutom fick jag ju en massa mer tid hemma. Så ikväll har jag myst en massa med familjen. :)

Tusen tack Jacob för att du skjutsade mig i morse, det var så snällt att jag inte finner ord!

Godnatt!


Otur

Kom precis hem från San Agustin där vi har ätit pizza ikväll. Det blev dock en ganska dramatisk hemfärd. Jag körde, och av någon anledning så började vi prata om grävlingar och våra möten med dem. Någon hade råkat cykla över en grävling. Någon hade kört över en med skotern (förmodligen en moppe-vespa-skoter och inte en snöskoter eftersom det var en dansk ;)) och jag skulle precis berätta om mitt möte med en grävling (som jag är livrädd för eftersom min kära mamma har berättat allt hon kan om dem för mig; "de biter tills de knakar" och dessutom läste godnattsagor med upprättgående grävlingar som bjuds in på en kopp the för mig när jag var liten så jag var livrädd att de skulle öppna altandörren och promenera in hos oss) när Lina säger "jaa och du har en spindel bredvid dig! Jag trodde nästan att hon skämtade först men det gjorde hon inte. Vi var på mitt på motorvägen och jag körde typ 130km/h. Fy faaan vad jag skrek, haha. Blev kaos i hela bilen. Och vad gör Jacob? Han vevar ner rutan så att den kan flyga rakt på mig istället! Karlar! Tillslut får jag läge att stanna, när jag redan missat vår avfart eftersom jag var fullt upptagen med att passa mig för jättespindeln. Hugaligen. När vi stannar så vevar Jacob ner rutan helt och spindeln börjar först trippa ner för rätt sida av bilen innan den ändrar sig och kommer emot mig med en väldig fart. Så jag slänger mig till baksätet över Maja och Lina som sitter där. Ojojoj, vilken syn det måste ha varit. Och vilket liv i bilen! Vi höll på att skratta ihjäl oss allihopa samtidigt som jag skrek av skräck. Usch.

Vi hittar spindeln i dörrkarmen på bilen och jag föreslår att vi ska döda den och försöker slå den med min sko, men vågar inte riktigt eftersom det blir lite för nära och jag vill hellst att vi använder någon annans sko så då petar Jacob på den och ingen vet sedan vart den tog vägen. Maja fick köra hem för jag vägrade sitta på den där sidan. Det var en jättestor ljus spindel. Det var nog någon form av mördarspindel.

Snacka  om att jag har haft otur med insekter idag! Jag hittade en mjölbagge ,död på rygg, i skåpet förut också. Och dessutom så var det en mal/fjärilsäckel på kläderna som jag tagit in efter att de hängt på tork. Den skrämde ihjäl mig när jag höll på att vika dem. Jag var ju fortfarande ganska darrig efter kackerlackan.

Nu måste jag fortsätta städa om jag ska få komma hem imorgon. Jacob är så söt, han har lovat att skjutsa mig till flygplatsen. Vi åker 5.45 - han är verkligen en pärla! (När han inte bussar insekter på mig vill säga :))


Möte med kackerlacka

Jag ryser fortfarande av mitt uppvaknande. Duktig som jag är hade jag ställt klockan på åtta. Stiger upp på toaletten och sätter mig och kissar helt sömndrucken. Sedan hör jag ett krasande från badkaret till vänster om mig. Tittar in men ser inget. Drar bort draperiet och vad ligger i badkaret? En jättestor kackerlacka! Fyyyyy! Jag ryser fortfarande. Jaha, hur ska jag få bort den nudå? Var ju tvungen att kissa klart dessutom med en kackerlacka bara en halvmeter ifrån mig. Skyndar mig ut och stänger dörren. Sedan tar jag på mig min TUI-jacka och ett par flippflopps. Man vill ju inte möta en kackerlacka helt naken! Utrustar mig med en sopskyffel och öppnar dörren igen. Närmar mig badkaret och upptäcker att den inte är kvar! Detta är ju nästan värre än utgångsläget! Skakar lite på draperiet och plötsligt ligger den där. Jag höjer sopskyffeln och slår kackerlackan. Som blir arg och springer omkring för att skydda sig. Men jag är snabbare, jag slår och slår och slår och ser till att krossa den ordentligt så att den inte bara luras och låtsas att den är död. De gör ju det ibland. Sedan lyfte jag upp den på skyffeln och slängde den i toaletten. Då visar det sig att jag inte kan spola! Poolgubben har stängt av vattnet som han alltid gör på morgonen när vi behöver det som bäst! Och framförallt idag. Så jag stängde toalettlocket, studsade ut ur badrummet och stängde dörren. Snart måste jag gå tillbaka för att spola ner den en gång för alla. Måste bara samla mod.

Tur att det bara är en dag kvar.


One day to go

Nu har jag slutlikviderat. Jag är med andra ord 160 Euro fattigare men samtidigt lättare. Jag har även haft min sista service på Gran Canaria.

Jag har fått flyg till Jönköping på torsdag. Jag hoppas fortfarande på Sundsvall men Jönköping på torsdag känns så mycket bättre än Stockholm på fredag.

Nu ska jag bara se till att få packat och städat så är jag redo för hemfärd. Ska dricka en kopp chai och äta en macka nu framför ett avsnitt av Grey´s och sedan lägga mig så att jag är pigg imorgon! Tror jag ska gå ner till Revoli på morgonen också, tror jag glömde att fylla i någon logg ikväll, också ska jag tigga ett par stora svarta sopsäckar så att jag kan effektivisera mitt slängande och städande lite.  Vi får hoppas att det inte tar någon omvänd psykologisk vändning så att jag blir ännu sämre på att slänga saker när säckarna är så stora. :)

Packa packa packa

Nu har jag börjat packa i alla fall, så det går åt rätt håll. Men som bekant är jag inte så snabb när det kommer till packning och städning så det säger inte så mycket. Eller, iof är jag ganska snabb när det väl gäller, eftersom jag brukar vänta till kvällen innan med att göra det. Tyvärr tror jag inte riktigt att det kommer att fungera nu med tanke på att jag ska städa ur en hel lägenhet. Usch, jag kan verkligen inte ta med mig allt men jag är såå dålig på att slänga saker. Man kan ju behöva dem igen...

Nu kom Filip och sa hejdå. Hejdå Filip! Lycka till på Kreta!

Filip berättade att han också har svårt att slänga saker och att han fått hjälp av Linda att städa sin lägenhet. Jag kanske också borde skaffa en tjej, eller kanske hellre en kille i mitt fall, som hjälpte mig med det. Hmm, undrar om det är försent nu? Jag tror det.

Nej nu ska jag äta lite (kyckling och ädelsostsoppa på påse som Sandra lämnat kvar och ett glas rött) och sedan ska jag sova för imorgon tänkte jag, förutom att ha service, slutlikvidera, tvätta upp alla lakan och en massa uniformsdelar och packa massor så att jag typ bara behöver städa på onsdag. Det hade varit bra. Terese säger att vi har dubbelsängar på Rhodos i år (eller åtminstone två enkla som man kan skjuta ihop) så jag tänkta ta med mitt stora IKEA-täcke och påslakan som jag inhandlat här på GC. Osmidigt att frakta men det väger ju inte så mycket i alla fall. :)



Jag kommer i alla fall att sakna min lägenhet här, vi bor faktiskt riktigt bra och har pool och allt.
Jag kanske inte kommer att sakna korkmattan. Men den är ju retro! Modernt? ;)




Nattinatt.

Snälla gud

Snälla gud låt mig få komma med Sundsvallsflyget på torsdag! Jag skulle gärna slippa oförståndet som finns här nu med lappskrivning, saknade råttladare, idiotiska parkeringsböter och så vidare. Måste jag stanna mycket längre till förlorar jag väl snart mitt eget förstånd.
Humöret har jag redan tappat.

Adios.


"Love in Manhattan"

Jag och Lina och kollat på film nu. "Love in Manhattan". Den var jättebra men oändligt sorglig så med andra ord har jag suttit och grinat hela kvällen. Inte nog med det så smörjde jag inte in mig förut när jag solade så jag är lite bränd i ansiktet också. Brukar inte bli så brun i ansiktet för jag tycker oftast att det är ganska tråkigt att ligga och sola sådär rakt upp och ner så jag brukar ha en bok framför ansiktet. Men idag tänkte jag att jag skulle få lite färg även där, och råkade därmed dåsa av i solen. Nåja, hoppas att det lägger sig över natten. Jag kanske får ta tillbaka det där om ansvarsfull, i dagens upplysta samhälle skulle man väl inte sola alls om man var ansvarsfull. Eller åtminstone smörja in sig. Till mitt försvar vill jag säga att jag nästan alltid brukar smörja in mig faktiskt.

Pratade med Tessan på skype förut och jag ser verkligen fram emot att komma till Rhodos! Hon verkar ha det jättebra så jag är övertygad om att vi får en riktigt bra säsong. Alla som hade kommit verkade trevliga och det verkar som att vi kommer att bli ett riktigt starkt team. Jag blev även jätteglad när hon berättade att Åke (som jobbade i vårt team på Rhodos förra säsgonen och har varit på Teneriffa denna säsong) kommer dit i sommar också. Han ska jobba på Sand. Sand är vårat stammisställe där vi alltid tar någon öl eller drink innan vi går ut eller... inte går ut. :) De har också grym sushi där. Och underbara strawberrydaquiris. Mmmm.



 


Ansvarsfull.

Har precis värmt lite spaghetti och köttfärssås som jag gjorde i förrgår. Fick värma den på spisen för jag har ju ingen micro! Till detta avnjuter jag ett stort glas citronvatten och när denna glamourösa måltid är avklarad ska jag gå ner och lägga mig vid poolen med Lina. Jag känner ju ett visst ansvar över att se brun och fräsch ut när jag kommer hem ;) Jag är nog riktigt ansvarsfull när allt kommer omkring.

Later!


Mer Sverige, tack!


En vecka kvar så ses vi Sverige! Jag har fått flyg på fredag 17/4 till Sthlm så isf får jag väl se om jag har några snälla föräldrar eller nåt som är sugna på att hämta mig. Eller om jag kanske får ta tåget? Landar ju ganska sent i Sthlm. Men jag står också som standby till Sundsvall på torsdag så jag håller tummarna för det! Vi delar Sundsvallsflyget med Ving och jag står på deras uplift också men å andra sidan så brukar alla gäster dyka upp på sådana småflyg. Men om alla hjälper mig att hålla tummarna kanske det går? :) Hade ju varit väldigt skönt att få lite extra tid hemma och jag kommer ju att ha så mycket packning så det vore väldigt smidigt. Åker vidare redan på måndagkväll, då flyger jag till Sthlm och därifrån går planet till Rhodos på tisdag morgon 21/4. En dag innan jag kom dit förra året.

I och för sig var det ju inte så längesedan jag var hemma, bara en månad sedan. Jag var hemma en vecka då men han med otroligt mycket! Jag var landade i Karlstad och fick skjuts med en bonde (som satt bredvid mig på flyget) till Örebro. Därifrån tog jag tåget till Ånge. Från Gävle var vi väldigt försenade och när vi väl hade kommit igång igen så tog det inte många minuter förrän vi körde på en älg. Men jag kom hem tillslut i alla fall och hade en riktigt härlig semester! Jag åkte slalom i Vemdalen, shoppade massor, träffade AnnaMia och Max, fick se Cillas mage och hade en ost och vinkväll med min storasyster Ika. Dagen innan jag åkte tillbaka till GC så var hela familjen Bergström och Bergström/Johansson plus en Nordlund ut och åkte skoter hela dagen. Det var ju så otroligt mycket snö så vi körde fast hela tiden. Men roligt var det! Kanske inte just då jag och Pilla och Anton tippade med vår skoter, men det gick ju bra det med.













Jaa, jag hade det ganska bra hemma. Ibland kan man längta hem. Även om det är är helt tokigt här heller...



Nej, nu blir det lite skönhetssömn innan mitt allra sista Välkomstmöte på Gran Canaria!



Sov gott!

Piiinsamt

Jag har fan ont i halsen nu för att jag var tvungen att gallskrika lite i bilen nyss. Puerto Rico är invarderat av Påskfirande spanjorer/Grancanarier sedan några dagar tillbaka och även om jag högljutt klagat så har jag ändå hållit mycket ilska inom mig. Men nyss brast det. Det finns inga parkeringar och när vi hittar den enda lagliga parkeringen som finns kvar i Puerto Rico så står det en tjock familj och "paxar" den åt någon annan och vägrar flytta på sig!

I och för sig ganska pinsamt att skrika sig hes, men jag valde mellan det och köra på dem. Så jag skrek lite och varvade bilen istället. Mmm, jag vet - Jag är farlig.

Glad Påsk förresten.


Ett år som reseledare

I går var det exakt ett år sedan jag lämnade Sverige för gå Blue Academy på Gran Canaria och förhoppningsvis börja arbeta som reseledare. Idag, ett år senare, är jag i ungefär samma läge. Jag sitter fortfarande på Gran Canaria och väntar på nya äventyr. Men jag är ett år äldre, och vilka utmaningar det här året har gett mig! Inte bara prövningen att vara hemifrån så länge. (Vad som nu är hemma?) Jag har även mött stora utmaningar i mitt arbete och också privat då man som reseledare faktiskt bor och lever på ett ganska extremt sätt. Kan säkert liknas med korridårboende på universitetet, men det är ändå en ny erfarenhet för mig. Jag har blivit en problemlösare av världsklass . (Jag skulle säga att det är ett måste när du ska arbeta som guide.) Efter den här erfarenheten kan jag sätta mig in i nästan vilket jobb som hellst. Som guide räknar turisterna att du ska kunna allt, så med andra ord har jag hunnit prova på en del arbeten: tekniker, doktor/sjuksköterska, läkemedelsrådgivare, tolk, polis, psykolog, skadedjursbekämpare, äktenskapsrådgivare, dagisfröken - You name it!

Jag har varit med om ett jordskalv och tagit hand om gäster i kaoset efteråt. Jag har tagit hand om svåra sjukhusfall. Jag har tagit hand om dödsfall. Jag har hjälpt människor att lösa problem jag inte ens trodde fanns. Allt ifrån att hjälpa gäster att göra polisrapporter för olika saker till klagomål om att havet låter för mycket. Jag har haft välkomstmöten inför otaliga gäster. Jag har svettats i Bamsekostymen när Bamseklubben har behövt hjälp. Jag har kört lätta sol&badutflykter och tunga ö-turer.

Mitt arbete är fantastiskt roligt och varierande. Och även om GC just nu går på lågvarv såhär i slutet på säsongen och jag börjar se fram emot att få åka tillbaka till Rhodos så måste jag ändå säga att jag trivs väldigt bra med vad jag gör. Jag har även börjat trivas bra här på Gran Canaria tillslut och det kommer faktiskt att bli lite sorgligt att åka härifrån. Mina kollegor börjar droppa av en efter en nu. Ellen åkte förra veckan och det var riktigt tråkigt. Vi fann verkligen varandra i slutet av säsongen och det är jag väldigt glad för. På torsdag åker Tessan till Rhodos. Så henne träffar jag snart igen. Men även Fanny åker och jag vet inte när jag ser henne igen. Men även om man skiljs från sina vänner i slutet av varje säsong så kommer jag också att träffa många igen. För under det här året har jag också träffat fantastiska människor och funnit vänner för livet.

RSS 2.0