Vemodigt

Mycket har hänt sedan sist. Bland annat har jag än en gång fått mitt förstahandsval när jag nu ska resa vidare till nästa destination. Denna gången styr jag alltså kosan mot Khao Lak, Thailand. Jag beräknar att jag reser vidare någon gång i mitten av oktober, men än är det ganska oklart. Vi brukar få reda på exagt datum i bästa fall en eller två veckor i förväg. Känslorna är faktiskt blandade, trots att jag fått den destination som låg högst upp på min önskelista vid sökandet. Till detta bidrar flera orsaker, bland annat hade jag ställt mig in på att få en "dålig" destination. Något jag inte ville ha, tex. en kanarieö. Min plan var också att åka hem om jag fick något jag absolut inte ville ha så jag hade nästan ställt in mig lite på det. Sedan ska många av mina vänner och kollegor också vidare till Thailand men de flesta har hamnat i Phuket så just nu ångrar jag lite att jag inte sökte dit, jag har hittills inte fått reda på nästan någon som ska till Khao Lak med mig men jag misstänker att jag inte är ensam. :) Det hade bara varit så kul att få hänga med Tessan, Christina, Jessica & Lilljeppe bland andra, men vi har iof bara 1,5 h ifrån varandra så det kommer att kännas jättebra när jag kommer dit. Det är jag säker på. Och självklart känns det jätteroligt också! Jag älskar Thailand! Och en till rolig sak är att min kusin Niklas och hans fru Odd ska bo i Khao Lak i vinter! Hur kul som helst, värsta släktträffen, som han säger. :)

Jag, Sarah & Christina var ut och firade lite i onsdags när vi hade fått våra destinationer. Eller vi drack en massa iaf, vi drack säkert 20 shots var. Jag och Christina är bara inte lika uthålliga som Sarah så vi gick hem när vi blev fulla (läs trötta) medans Sarah fortsatte några timmar till.

Dagen efter var jag ledig och sov bort nästan hela dagen. Förutom då jag tvättade massor av smutstvätt, städade mitt rum och (Mamma sluta läs här) shoppade massor på kvällen tillsammans med Mickan. Två fina klänningar/tunikor följde med hem från Mango och från Zara fick jag med mig en grymt fin tröja. Sedan gick vi in på rean på Zephora innan vi gick vidare till Pettan för att få någon middag och där köpte jag en mascara, några nagelfilar och ett nytt ganska diskret rosa nagellack.

Idag fick jag en lång siesta och på den så gick jag och Sarah och åt på Annapolis. Pasta Alfredo blev det för mig idag igen, sååå god mat där! Sedan var vi tvugna att shoppa lite mer. Har köpt ett par grymt snygga skor på Pull & Bear och en vanlig vit bas t-shirt och ett gult linne på rean på Zara. Nästan gratis.

Såhär ser varje start på månaden ut. Vi shoppar igen det vi har missat i shoppingväg under de sista 25 dagarna av föregående lönemånad.

Jag måste bara berätta! Förra veckan var vi bjudna på cocktailparty hos Ving. Vi var alla läckra i olika små cocktailklänningar (Jag hade en grymt het, alldeles för kort, glittrig med paljetter, nyinköpt för dagen från Zara) och gick och åt sushi innan vi gick vidare till ving´s tak. Väl där kan jag väl inte påstå att det hände så mycket... Förrän! Tjejen som ordnat partyt (någon slags avskedsfest till henne själv) vill gärna visa sina talanger och får en annan tjej att presentera henne eftersom hon vill rappa för oss! Sagt och gjort. Flickstackarn ställer sig på en stol, de slår på en eller annan häftig hiphoplåt, Eminen tror jag den första var, sedan dansar (vinglar) hon omkring på stolen och rappar till låten. Det var väldigt, väldigt speciellt. Innan vi hinner gå därifrån vill hon göra det en gång till också. Och de låter henne. Underbart!

Detta har jag inte riktigt kommit över än. Precis som min och tessans bästa lediga dag som vi hade precis innan partyt.Kalithea är bäst. Sedan hade vi en jättelång siesta i måndags så jag Tessan, Sarah & Christina bestämde oss för att inte bara gå och lägga oss som vanligit utan faktiskt göra något av vår tid när vi hade det så lugnt för en gångs skull. Så vi åkte på roadtrip! Vi åkte till afandou och åt, sedan tillbaka till rhodos stad för att fika på Starbucks. Som för övrigt har världens godaste chailatte. Vår äventyrslusta höll i sig tills på kvällen när vi åkte till Lindos för ytterligare en roadtrip. Vi åt mexikansk mat på en takresturang och hade en jättemysig kväll. Tänk om livet bara kunde få fortsätta såhär ett tag till innan vi åker vidare.... :)


Önskemål

Sista delen av familjen åkte hem i lördags. Nästan en vecka sedan, men tiden går fort! De hann nästan allihopa gå igenom en magsjuka var innan de åkte också,stackarna. Men nu är de hemma i trygga Sverige igen.

I söndags skickade jag in mina önskemål inför nästa säsong.

Valen ser ut som följer:

Khao Lak - Guide
Hua Hin - Guide
Domenikanska republiken - Guide

Så vi får väl se om jag hamnar på en Kanarieö igen eller vad som sker. Börjar känna mig ganska nöjd också. Men så är det också precis i slutet av högsäsongen och jag är trött och sliten. Så vi får helt enkelt se vad som händer! Jag hoppas jag får åka till något nytt och spännande ställe i alla fall!

Jag var halvledig idag och igår fyllde Mickan år så vi var ut en liten sväng. Först åt vi på Jack´s. Som vanligt. Sedan gick vi på Faces. Som vanligt. Men vi hade trevligt. Jag vet inte vad det är om jag börjar bli gammal eller nåt för jag håller inte ut så länge som jag brukar bara. Nåja, jag ska väl bli vuxen någon gång jag med.

Jag är ledig imorgon också så ikväll är jag faktiskt bara hemma och slöar och vilar upp mig. Hoppas på lite strand med Tessan imorgon. Vi har halvt om halvt lagt upp planer på att åka till Kalithea, som vanligt, och starta med en frukost på Pettan. Blir det inte det måste jag nog i alla fall gå på Zara en sväng. Börjar känna att jag snart förtjänar en ny klänning eller något annat fint.

Nu ska jag äta vindruvor och läsa. Eller kanske vara lite vild och galen och slå på en film.


Elvis lever!

Alla snackar om M.J nu, men jag kommer nu med årets sensation som får alla att glömma vem de pratade om (Michael R.I.P) - På vägen till Grek Night körde vi förbi ingen mindre än Elvis som promenerade i Ixia! Stora nyheter, glöm inte var ni hörde det först ;)

Tänkte fira med en öl eller två och träffa gamla kollegor från förra året!


Värdelöst

Men seriöst, hur värdelöst får man ha det? Nu har jag varit på skitdåligt humör och varit ganska nere i någon vecka. Och inte nog med det - nu hittade jag ett grått hårstrå också! Fan, livet är inte lätt ibland.

Nu ska jag köra utflykt, grekisk afton. Det blir säkert jättebra.

Turister

Min gamla sambo Sandra är på besök här på Rhodos. Förutom att vara besvärlig med oss stackars guider så har vi surrat, varit ute och ätit en del och idag hyrde vi till och med en bil och körde till min absoluta favoritstrand - Tsambika! Med oss hade vi även Sandras vän och medresenär Natalie som låg inne i magsjuka hela gårdagen men hade hämtat sig till dagens äventyr. Jag har lyckats få färg på bara ena armen idag. Måste börja flytta stolen efter solen, såhär kan man ju inte ha det. Men vill ju vara jämnsnygg liksom.

Ikväll har vi ätit god mat på Rustico, en annan favorit, men Sandra kände sig dålig så kvällen fick ett abrupt avslut. Vi åt upp, betalade, och rusade i princip. Hoppas hon hämtar sig tills imorgon när hon ska flyga hem.
Hursom. Idag har vi varit turister, speciellt Sandra och Natta, och jag tänkte att ni skulle få bildbevis:

  




Imorgon kommer min familj! Det ser jag verkligen fram emot. Hela gänget. Mamma, pappa och mina systrar med familjer. Jag längtar extra mycket efter att träffa alla barna!


RSS 2.0