Kalas

Igår var det kalasdags. Fikade massor med tårta och kakor och hade det trevligt hos min fina systerdotter Felicia. Obehaglig insikt att hon fyller tio dock, speciellt med tanke på att min kära syster är just precis tio år äldre än mig.

  








På förmiddagen igår var jag till Sundsvall för ett besök på sjukhuset där en doktor bestämde att mina halsmandlar ska opereras bort. (Tack och lov, jag längtar.) Sedan blev jag skickad till labb där någon praktikant tog blodprov på mig. Tänkte när jag kom in att "det kan väl inte vara den här fjortonåringen som ska sticka mig armen?" Men det var det! Hon var dock snäll och söt även om hon efter att ha misshandlat mig i ena armen en ganska lång stund erkänner att "Det kommer inget blod, vi får prova den andra!" Åh tack, vad kul! Då hade hon även lagt in ett "du får säga till om det gör ont.." en stund innan och brydde sig trots det inte ens när jag gnydde av smärta! Nåja, blodprov är okej och nästa arm gick bra, även om det gjorde ont när hon drog ut nålen. Såg lite väl mycket ut som en pundare när jag gick från sjukhuset men mamma sa att de nog inte brukar ha plåster på sina nålstick.. Idag ser jag kanske mer ut som en pundare eftersom jag är heeelt blå! Speciellt på den armen hon faktiskt fick ett par rör blod ifrån. Fast pundarna kanske kan sina saker bättre.

Som om jag inte hade blivit tillräckligt plågad på förmiddagen så fick Felicia ett kubbspel av min kära kusin Simon och hans Victoria i födelsedagspresent. Ett spel som kalasdeltagarna promt skulle inviga redan samma kväll! Åhh vilken olycka! Till och med värre än minigolf. Den dåliga förloraren i mig blev assur redan när lagindelningen gjordes och jag hamnade i mor och farföräldrar-laget... Tänker inte ens kommentera detta närmare än så. Men som ni ser av bilderna så finns det vissa ledtrådar till vart jag har fått mitt humör ifrån...

  
  
Jag tycker så mycket bättre om mandelkubb.

Ikväll har Pilla och Pär och barnen varit här och vi har ätit surströmming! Ute på altanen, invirade i ett myggnät? Har inte ätit surströmming på tre år eftersom vi av någon anledning inte hann förra året och året innan hade jag ingen semester så jag var aldrig hem till Sverige. Det var med andra ord riktigt gott även om jag tyckte att det smakade lite väl mycket fisk efter ett tag... Till efterrätt åt vi jordgubbar, glass och grädde så nu får det banne mig vara nog med efterrätter och fika resten av semestern! Jag och mamma skulle ut på en promenad tidigt i morse också men det regnade och åskade så jag slog av väckarklockan och vaknade nästa gång när mamma väckte med klockan ett... Känns som en aktiv semester det här! Men annat blir det imorgon, nu sova och sedan ska jag och Felicia till Sundsvall imorgon och shoppa! Blir niiice.



Puss & Godnatt


RSS 2.0