Juldag = kuldag

Igår var det juldagen och då säger ju traditionen att man ska gå ut och roa sig. Detta gjorde även jag, dock inte på Mittis i Ånge som jag brukar utan jag åkte österut till mitt kära Sundsvall och gick ut med Linda istället. Sjukt dyrt var det att gå in. Som bekant arbetar jag som reseladare och bor alltså inte i Sverige, och seriöst, betala för att få komma in på krogen för att sedan betala för drinkar? Vilket idiotiskt påhitt. Hursomhellst, vi gick först på Stadshuset men där kunde vi inte vara länge eftersom vi kände oss förskräckligt gamla båda två! Det var bara kids där. Fast detklart, man hade kanske kunnat få sig ett och annat ungkött på kroken. Haha,

Vi begav oss i alla fall vidare till Oscar´s (Där vi tack och lov slapp betala inträde, nämde jag att jag är reseledare? Min lön är med andra ord nästan obefintlig. Man skulle kunna kalla det månadspeng istället, det vore mer passande.)

Sedan när man väl ska köpa sin öl/drink eller vad man nu ska dricka så är jag väldigt nära att fråga om jag inte har någon rabatt? (På engelska förstås, jag är ju trots allt RESELEDARE! Men jag gjorde inte det, så jag är redan ganska välanpassad till det svenska samhället. Det är ju så med oss RESELEDARE, vi är så fantastiskt anpassningsbara.)

Hur som hellst, några glas vin/drinkar/shots/öl för mycket blev det för både Linda och mig och idag har vi ätit pizza och haft en härlig dagen efter-ångest. Precis som det ska vara. Det hör liksom till. Jag hade i alla fall på mig min nya svarta, heta klänning från MQ och höga klackar. Och Linda var en tiger i min leopardklänning! Haha nä, nog med katter! Snygga var vi i alla fall :) Och det var lika underbart som vanligt att hänga med Lindis! Jag hoppas att hon snart kommer och hälsar på mig på Grancan.









Mer jul

Då var det ett år till nästa gång då! Men min julafton var allt man kan önska sig, massor av god mat, mys med familjen och fina klappar. Trots att vi som vanligt dragit ner lite på klapparna ;) Precis som det ska vara. Pär och Mats satt och övervakade när min mamma och mina  systrar fixade maten i köket och själv verkar jag mest ha sprungit runt som en paparazzifotograf. Vart pappa höll hus är en ständigt återkommande fråga.

I julklapp fick jag ett jättefint halsband, Sex and the city filmen, lite målargrejer, pengar, böcker osv. Dessutom hade Felicia hade köpt ett litet fint hus med en tomte på till mig och sytt en jättefin duk helt själv.

Idag har jag tagit en prommis med mamma och Ika och sedan när jag kom hem så stod Cilla i hallen! Så vi har suttit och surrat lite i köket nu, det var väldigt trevligt att återse henne. :)

Nu har jag nyss ätit igen (julen är ju matens högtid) och duschat och snart beger jag mig till stan för en oförglömlig utekväll med min Linda! :D

    



Och från oss alla till er alla, önskar vi er en riktigt god jul! (Fortsatt i alla fall)




Äntligen hemma

...Är ju ett välkänt teveprogram, men även jag är Äntligen hemma! Och det är så fantastiskt skönt. Än så länge har jag bara umgåtts med min kära familj och tagit det lugnt. Det är så skönt att få rå om dem lite och speciellt alla mina syskonbarn. Shoppat lite har jag ju självklart också hunnit med, men inga julklappar än så länge dock. (Förutom till mig själv vill säga ;)) Vissa kanske skulle kalla det idioti, men jag ska inhandla ALLA mina julklappar imorgon. Med andra ord tar jag bilen till Sundsvall tidigt imorgon, alltså dagen före julafton, för att göra det de flesta började med för en månad sedan i alla fall :) Men jag har förtröstan.

I går tog mammsen och jag en långpromenad i snön, det går inte ens att beskriva hur härligt det var. Vi hade med oss Segkakor och varm choklad. Precis som en vinterdag ska vara! Senare på kvällen klädde vi julgranen som vi tråkat pappa så mycket för att han KÖPT! (Samma julgran som fungerade som skog när han satt och grillade kött i Garaget i lördags?!) Men den blev faktiskt sagolikt fin, en riktig Disney-gran. Men sedan är ju faktiskt jag och mamma tungviktare när det gäller att pynta också. ;)

När jag först kom hem till Sverige kände jag mig lite lurad, för alla har pratat om hur vackert det är och vilken fantastisk vinter de har. Men när jag kom till Umeå var det plusgrader och regnade. Men det har definitivt tagit sig sista dagarna och nu är det lika fint igen. Med massor av snö! :)


Pappa grillar vid granen i garaget.    

Nu ska jag gå och lägga mig och sova i MIN säng så att jag orkar upp och köpa några julklappar imorgon!

Snart "hemma"

Då var både andra och tredje advent förbi och endast en dag återstår innan jag tar mina väskor, sätter mig på bussen till LPA flygplats och tar flyget vidare till Umeå där min kära syster Ika ska hämta mig på onsdag eftermiddag. Ingen kan föreställa sig hur underbart det känns, jag har inte varit hemma sedan femte April. Det är närmare nio månader sedan. Det känns lite overkligt, för även om det på något sätt känns som igår så känns det ändå väldigt främmande och väldigt, väldigt avlägset. Jag har inte ens något "hem" "hemma". Gullgård är ju självklart alltid hemma, men mitt hem sedan sex år är inte längre mitt, och det känns helt absurdt på något vis. Att någon annan bor i min lägenhet. Att den inte är öppen för mig. Men jag tror ändå att jag kommer att få en helt underbar semester.
Bara jag får träffa er jag älskar och saknar så kommer jag nog att känna mig som hemma! :)

Första advent

Idag, för exakt ett år sedan, satt jag och AnnaMia på en paradisstrand  på en ö i södra Thailand. Vi hade det så mysigt. Vi drack en varsin Singha, åt lite vattenmelon och luktade på vårt kaneldoftande läppbalsam. Sedan tände vi ett värmeljus för att fira första advent. Eftersom vi satt på en strand och det blåste lite så blåste även vårt värmeljus ut ideligen, men det gjorde inte så mycket för vi var i paradiset.

Idag firar jag första advent med att ligga inne på mitt rum under täcket i feberfrossa medans mina vänner och teammates är på Garbos och roar sig. Tack och lov har Sandra lånat ut sin hårddisk till mig så att jag kan fördriva tiden med att kolla på serier jag har missat. Och filmer. Jag har även försökt då lite julkänsla då jag såg "Tomten är far till alla barnen" tidigare. :) Jag har dock framförallt fördrivit tiden med att sova. Och skypa lite med min mamma som jag faktiskt får träffa inom kort.
I can´t wait.

RSS 2.0