Bekännelse

Ja, det blev en pizza igår kväll. Och en hel del sjuka planer inför kickoffen. Kan hända att jag spårade ur lite, var så sjukt trött. För annars är jag ju alltid så sjukt sansad och... eftertänksam... Mitt signum ja.

Imorgon ska jag ha välkomstmöte med Tessan! Det ska bli jätteroligt! Jag har faktiskt aldrig haft välkomstmöte med henne förut så det blir spännande. Dock tror jag att vår chef ska studda oss? Hmm. Men det blir nog bra det här. Hon är så duktig min Tessa.

Idag skulle jag ha flygplats på dagen och sedan en halv ledig dag, men det blev inte så mycket av med det. Jag och Dennis åkte vid halv tio och jag var inte hemma förrän halv sex. Med tanke på att jag inte haft någon lunch så blev det alltså åtta timmar ändå.

Jag är väldigt trött nu så jag ska nog faktiskt ta och sova. Men först diska lite, har ätit en massa pasta och burkköttfärssås till middag. Vardagslyx ;) Sedan har jag ätit lite fikon till efterrätt.

Puss och godnatt.

Ps. Tack Pilla för bidraget tills på fredag. Du är en sann glädjespridare :) (Om jag hade vetat det här hade jag skrivit sådana här blogginlägg för länge sedan. ;))

Ps igen. Jag tar fortfarande emot bidrag.




Örundtur med Lina

Den utflykten skulle ni ha varit med på! Det gick faktiskt riktigt bra idag. Jag körde en fullsatt buss och efteråt fick jag jättemycket positiv feedback från gästerna. Så den här dagen har varit jättebra! När jag kom hjäem fixade jag några grejer på kontoret och hjälpte några gäster och sedan gick jag hem och bytte om för att bege mig ut och springa. Var sjukt svettig när jag kom hem så jag tog mig friheten att ta ett dopp i våran pool efter mitt marathon ;)

Ikväll ska vi planera våran kickdown som vi ska ha till veckan. Vårt team ska tydligen klä ut oss till Cowboys på order och jag tror också att vi kanske måste framföra en dans? Hmm. Verkar inte som att jag läst på tillräckligt men det lär väl ge sig ikväll. Vi ska beställa hem pizza och ha det mysigt vad jag förstår. Fast jag funderar på att skippa det nu när jag varit så duktigt och varit ute och sprungit. Å andra sidan var det väldigt längesedan jag åt pizza och har varit sugen på det i flera veckor ... Hmm. Vi får se. Jag återkommer med resultatet av detta fantastiskt intressanta dilemma.

Nu ska jag klä på mig efter duschen och göra mig redo.

Förresten hade Sandra städat idag igen, hon är en ängel hon. Dessutom skickade hon ett jättegulligt sms till mig idag. Tänk att jag skulle bli sambo tillslut jag med, och att det skulle bli med Stockholms stolthet... :P

   
Sandra                  Lina                        Lina

Lina - Turisten

Idag har jag haft stud på schemat hela dagen. Först åkte vi till Palmitospark. (Efter att jag ringt och skällt lite på Sandra som lånat mina skor och lämnat dem inlåsta hos en av våra grannar så jag fick leta reda på ett par andra skor.) I Palmitospark så fanns det fina blommor, fina och konstiga fåglar och fiskar, kängurur och till och med en orangutang. Plus lite krokodiler och ormar och sådant. Efter att vi varit där åkte vi till Sjukhuset vi använder i San Augustin och där blev vi också bjudna på mat. Så sjukt gott var det, jag tog oxfilé och bearneasås och bean var som den är hemma. Sjukt längesedan jag åt det innan idag. Men gott var det och jag är typ fortfarande mätt... Och lite illamående av allt bilåkande.



Bättre med illamåendet blir det ju inte imorgon då jag ska köra Islandtour. Jag är ganska nervös faktiskt. På Rhodos hade vi ju bara lätta utflykter men det här är en riktig utflykt där jag ska snacka hela tiden.  Så önska mig lycka till, det kan jag behöva.

På fredag är både jag, Sandra och Lina min granne lediga samtidigt så då tänkte vi hyra bil och börja dagen med att åka till Las Palmas och shoppa lite (bidrag mottages gärna), sedan vidare till IKEA och köpa lite som kan göra vår lägenhet lite hemtrevligare och kanske lite varmkorv och hushållsost. De har ju till och med svenskt lösgodis där. :) Sedan ska vi avsluta dagen på Atlantico och Carrefour där jag ska hämta ut linser och vi ska handla mat så att vi klarar oss i typ... en månad. Haha, blir mycket pasta och tomatsås kan jag säga. Men jag kanske lyxar till det med lite oliver också. ;)

Nu ska jag umgås lite med Sandra och vår grymma granne Lina från Motala. Hon pratar så roligt så att man nästan dör. AnnaMia, kommer du ihåg hur jag gick omkring och pratade ibland i Thai? Precis så. Haha. Men hon är väldigt snäll och söt. Blond-Lina. Jag försöker få dem att kalla mig snygg-Lina men än har jag inte lyckats.

   


Okej, nu umgås - sedan plugga - sedan sova. Puss och godnatt.

   

Puerto Rico by night

Har jag hunnit testa på ett par gånger nu. Igår sov jag hela dagen men jag hade trevligt kvällen innan iaf :) Fast jag förstår ärligt talat inte hur pojkarna i mitt team orkar gå ut som de gör. Själv är jag ju en bitter gammal hagga men de är väl fortfarande unga och fräscha helt enkelt. Jag har aldrig känt mig så gammal som när jag gick ut med dem faktiskt. Jag satt typ och rodnade hela kvällen. Inte hjälpte det att min kära roomie Sandra hade suttit och mobbat  mig hela kvällen för att jag snart fyller 23. (Här vill jag också tillägga att det faktiskt är fem månader kvar innan jag blir så gammal. Då kanske det dock blir aktuellt att åka hem till sundsvall, stadga sig och skaffa barn eftersom alla andra verkar göra det.. haha, nä det är nog ingen risk, jag ska ju lura någon jävel också och bara det lär ju ta några år.)

Det är så skönt att min Tessa är här i alla fall även om jag inte hunnit umgås så mycket med henne än. Men bara att ha henne på samma ö känns bra. :) Dock höll jag ju aldrig på att hitta henne när jag skulle hämta henne. Hon började till och med tro att vi glömt henne men det var bara jag med mitt fantastiska lokalsinne som var i farten. Fast jag hittade faktiskt på en gång till flygplatsen och var i tid dit, det var bara till själva ankomsthallen jag inte hittade, men hey - jag är ju bara guide ;) Haha, men det var svårt att köra dit faktiskt och jag kan ju ingen spanska vilket i princip är det enda språk någon snackar på den här ön. Si. Hahaa.

Inatt ställer vi om klockan, såå skönt! Äntligen FÅR man en timme extra. Fast det är jobbigt att det blir så mörkt. Det är ju mörkt på morgonen redan nu. När vi kom kunde vi typ sitta på balkongen och äta frukost på morgonen och det var ljust. Nu är det mörkt och vi sitter inne vid vår bardisk och äter våra flingor. eller också slår vi på stort och sitter i vår soffa. Ikväll har vi suttit och surrat, ätit chips och planerat Lucia-tåg hela kvällen i just den soffan faktiskt.

Sandra hade varit så gullig när jag kom hem för några dagar sedan. Hon hade städat vår lägenhet så den var jättefin också hade hon gjort en skylt som hon satt fast på vår ytterdörr. "Välkommen till Norrlands Guld och Stockholms Stolthet". Det är vi det. ;)


Tänkte faktiskt lägga ut lite bilder på vår stud-tid här på Gran Canaria. Se och njut, det är ju inte varje dag det kommer upp bilder på världens bästa LinaPina!

    

Så om det är någon som har funderat på hur jag fick rollen som Kamel i "Rövarna i Kamomilla stad i 15årsålern så har ni svaret här ovan...


Och såhär såg det ut när jag anlände till Gran Canaria, hyfsat sliten efter att ha rest hela dagen då jag och min lill Jeppe missade första anslutningen från Athen...

 

Lite mer studbilder ... Linslus jag veeet.

  



På gallerbilden var vi faktiskt inlåsta på riktigt. Vi fick fråga en måttligt glad bakfull kvinna om att släppa ut oss. Hade hon inte gjort det hade vi nog suttit bakom galler än i dag...

Godnatt och glöm inte att ställa om klockan så att ni till exempel skulle råka missa ett välkomstmöte i morgon eller något lika fasansfullt!

Till min syster

Pernilla.

Tack för att du har köpt en dator som jag får ha så att jag inte blir helt avskärmad från omvärlden. Det är henne jag kan tacka för att jag faktiskt kan skriva ett blogginlägg ibland (ok, hemma, det finns ju internetcaféer) och prata med er på msn ibland och sådär. Jag är även ett nytt fan av skype. Känns ju nästan som hemma att kunna prata hur länge som hellst om ingenting med mammsen.

Tack Pilla, min älskade syster!

På Grancan är det okej. Jag har inte riktigt hunnit installera mig än och arbetet har inte kommit igång än utan det är stud-tider nu så imorgon ska jag på en örundtur i buss. Jag ska försöka hålla mig vaken och inte bli åksjuk. Det kan dock bli svårt att klara båda eftersom jag blir så jävla trött av åksjuketabletterna, så wish me luck!

Jag längtar tills min Tessan kommer hit. Kom fort Tessan, du är så efterlängtad här i Puerto Rico! :)

Godnatt.












Back to where it all begun

2008-10-01

Värdlens sämsta bloggare heter Lina och undertecknad har tillbringat det senaste halvåret på Rhodos i Grekland men nu är jag tillbaka på Gran Canaria. (I alla fall på väg till, i själva verket sitter jag på ett café på Madrids flygplats och dricker öl med lill-Jeppe.) Man skulle kunna göra ett konstaterande här; Det är bara människor med hyfsat händelselösa liv som bloggar kontinueligt - Vi andra har helt enkelt inte tid! Men jag ska försöka få ett lite tråkigare och mer händelselöst liv på GC än jag har haft på Rhodos eftersom jag vet att ni vill veta hur denna globetrotter har det när hon utforskar världen.


Och av samma anledning tänkte jag sammanfatta min säsong, so here it goes!


Rhodes - Summer 2008


Sist jag bloggade så nämnde jag att jag ville ha besök och jag har definitivt fått min beskärda del av besökare. Först ute var mamma och våran granne och vän Per-Arvid. Det var riktigt trevligt att ha dem här, min mamma överraskade mig redan i maj även om jag lyckades luska ut hennes planer dagen innan hennes ankomst när jag råkade se en lista med hennes namn när jag packade välkomstmaterial.


Min älskade AnnaMia kom på besök inte långt därefter och med sig hade hon Linnéa. Jag och Terese träffade dem så mycket vi kunde och hade bland annat ett par riktigt trevliga utgångar tillsammans med dem. Den ena slutade dock i ett slagsmål inne på en toalett på Toxic. Det var riktigt spännande. Ähum. Jag och Linnéa var ganska blåslagna efteråt och Terese tvättade händerna - så henne kan man lita på! ;P Haha. Hursomhellst, ingen hade väl kunnat tro att min AnnaMia hade en bebis i magen när hon var här men det hade hon i alla fall, och glad är jag för det så jag tänkte faktiskt officiellt gratulera dem nu när jag äntligen bloggar:


Grattis AnnaMia! Och Robin!


Åhh det är så spännande och jag är sååå ledsen att jag missar allt :(


Därefter kom min kära vän Linda och hennes Clara. Det var också sjukt mysigt, de kom också som en överraskning sådär från en dag till en annan. (När Linda lyckats få tag på mitt telefonummer :)) Vi for bland annat till Petaloudes (Fjärilsdalen) och kikade på fjärilar i massor. Vi hann med lite sol och bad också och en tur till Marmaris där de fick beskåda mitt fantastiska guidande. ;)


Ett ordentligt besök fick jag den sjuttonde Augusti då mamma, pappa, min syster Pilla och hennes Pär och Felicia och Anton kom. Vi hade en härlig vecka. De bodde på ett hotell som jag är ansvarig för servicen på så de bevittnade mitt välkomstmöte. De följde också med mig på en utflykt, "En dag på havet" och dessutom var jag ledig fyra (!) dagar den veckan så jag låg med dem vid poolen på hotellet en ganska stor del av den tiden. Och jag måste säga att det var riktigt härligt att ha dem här. Det enda som fattades var Ika med familj.


Nu skulle jag ganska gärna komma hem en sväng faktiskt. Åtminstone en vecka. Ha varma höstkläder på mig och bara sitta inne en hel dag för att det regnar ute och för att jag skulle kunna. Och kramas med er alla! Och se när Signe går vilket jag helt har missat. Hon kunde ju inte ens stå när jag åkte. Och se Elins bebis, för Alfons har ju kommit och han har jag ju också missat. Herregud. Bra jobbat Elin, kom och hälsa på och visa upp honom. Det ska ju börja resas i tid ... ;)


Åhh, sidospår. Mitt sista besök på Rhodos fick jag av Claes och hans kompis Alex. Det var trevligt, även om det märktes att de kom i slutet av säsongen eftersom jag var lika död som bargatan var. Bargatan som har varit överbefolkad hela sommaren var nu ungefär lika het som utelivet i Fränsta. Men det var trevligt att ha dem på besök i alla fall. Även om jag skämdes lite över vädret och sådär. Hade kanske kunnat ta hand om dem lite bättre om jag haft någon ork över huvud taget.


Sådär, då var besöken avklarade. Då väntar jag bara på nya ;)


Men framförallt har jag ju faktiskt jobbat den här sommaren och jag har haft ett underbart team. Vi har haft det sjukt bra! Både på jobbet och hemma.Vi har jobbat väldigt mycket och hårt men det jämnar ut sig. Så det kändes väldigt vemodigt att lämna dem inatt, det måste jag säga. Jag och lill-Jeppe är ju nästan först. Det är bara chef-Eric som redan åkt, och han åkte förra söndagen.


Den här sommaren har alltså gått i arbetandets tecken. Men också i festandets (Förstås, vi är ju inte mer än unga människor och vi befinner oss på Rhodos, Hallåååå!), mysandets (när man är långt borta behöver man faktiskt lite närhet, då får man ta sina kollegor. Det har varit mycket massage, ryggkliande och pillande med varandras hår.), matens (det är ju så god mat i Grekland, fan, tur att jag ska till Spanien nu där det inte alls är någon god mat). Jag kan bara hoppas att min säsong på GC blir hälften så bra som den jag har haft på Rhodos. Även om den har varit jobbig på många sätt också, med sjukhusbesök, skogbränder och jordskalv.

På återseende. Jag lovar att det inte dröjer lika länge till nästa uppdatering. :)


RSS 2.0