Julstämning?

Idag är det första advent. Tänk, i år igen! Jag tänkte att jag i år igen skulle ge er en liten tillbakablick.

För två år sedan så firade jag första advent med Anna-Mia. Vi satt på en strand på similan, tände ett ljus som inte fick brinna pga. vinden. Vi åt också vattenmelon, drack singha och luktade på våra kanel-läppbalsam.

För ett år sedan låg jag hemma i min säng i Puerto Rico sjukt sjuk medans mina kollegor var på Garbo´s (I miss Garbo´s) och roade sig. Jag tror dock att min sötaste sambo genom tiderna (också den enda) - Sandra matade mig med pepparkakor och ädelost! Jag skaffade mig mer julstämning genom att se tomten är far till alla barnen.

I år sitter jag inte så långt ifrån similan-öarna, jag befinner mig i Khao Lak och jag har tillbringat dagen på arbetet. Haft service och gjort lite backoffice-grejer. Jag tränade i drygt en timme under siestan och har arbetat ikväll också. Jag, Paulina och Martin åt middag på Viking, jag åt tomatsoppa, och på bordet brann ett ensamt ljus. Tack vare Ria så fick vi också lite julstämning! Hon bjöd nämligen på pepparkakor! Så jag har ätit tre papparkakor ikväll, två snigelformade och en som såg ut som en räv. Det smakade sååå bra. Tack Ria för julstämningen! Hon tar även hand om oss över jul när det vankas julbord på Viking... :) Jag ser också fram emot pepparkaksbaket som ska anordnas där innan dess:) det blir mys! :)

Och julstämning kommer jag att få tack vare min kära mamma också, som har lovat att ta med sig segkakor, kalvsylta och lussekatter till mig! :) (Jag har även beställt bregott och naturgodis (hör inte till julen men sjukt gott), vet inte om hon lyckas få med sig rörost? ;))

Nåja, nog pratat om julmat, nu ska jag äta min traditionella 1:a advents-vettenmelon och mysa med lite tända ljus här hemma innan sängen kallar. :) Kanske ska jag slå på lite julmusik också?

Rosa stolarna

Imorse hade jag  välkomstmöte, efter det hade jag stora planer på att träna på siestan så jag packade med mig träningskläder till Seaview och tänkte sätta igång, men jag blev så illamående att jag fick ändra mina planer. Kändes bättre efter att jag hade ätit. Jag och Nathalie gick på "rosa stolarna" och åt spaghetti med köttfärssås och sedan gick jag och lade mig en stund innan kvällsservicen. Men jag mår konstigt nu med, hoppas att det går över! Ska ta en sådan där magkatarrstablett, får se om det är det som spökar igen eller om det är något annat.. Har pickup 04.00 imorgon bitti så jag hoppas att det går över snabbt!

En helt vanlig lunch...

  


Stranddag och happy snapperkväll

Igår måste jag säga var en väldigt trevlig dag! Jag gick upp i bra tid och packade min strandväska och åkte till White sand beach. Där åt jag frukost för mig själv i lugn och ro. Färsk frukt med youghurt och en macka med tonfisk. Sedan gick jag ner till stranden och lade mig. Låg där nästan hela dagen och solade och badade och mådde gott. Efter några timmar gick jag upp till resturangen och beställde lite chicken cashew med ris som jag avnjöt innan jag gick tillbaka och lade mig på stranden en stund till innan jag åkte tillbaka mot civilisationen i Khao Lak centrum. :) Väl hemma bytte jag om till träningskläder och gav mig iväg på en halvtimmes powerwalk. Efter det gjorde jag lite mag- och ryggövningar hemma och slängde mig in i duschen! Sedan kom min kära kusin Niklas och hans söta fru Aud och hämtade mig och jag följde med dem och åt tillsammans med deras kompisar på en enkel men jättebra thairestaurang. Det var väldigt trevligt, och på väg därifrån så stannade vi till på en "hemlig" DVD-shop och köpte med oss lite filmer. Så nu har jag ännu mer att se!

När jag kom tillbaka efter DVD-shoppandet och middagen så var det stylingsdags innan utgång! Jag, Gunilla och Cecilie hade nästan en gammal hederlig förfest hos mig med öl, hårfixande  (Självklart var det bara mitt hår som fixades, jag ursäktar det med att jag har ganska mycket ;)) och musik. Btw så blir håret alldeles vilt vad man än gör eftersom det är så sjukt hög luftfuktighet så det var nog fördjäves.

Vi hade en riktigt trevlig kväll på Happy Snapper med ännu mer öl, musik, snack, diskussioner och annat som hör till! Vi kom i säng ganska sent och Tina fick med sig några portugiser in på vår terass som vi försökte bli av med. Mer eller mindre. De var lite för högljudda, kastade lite för många grodor på min dörr och kissade på lite för allmänna platser för min smak.. Men jag tror att de var trevliga egentligen. Jag spelade en fin Lily Allen låt tillägnad dem - Fuck You. De blev jätteglada och sjöng med. :) Haha, äsch, det var en kul kväll!

   

Idag följde jag med de andra tjejerna till "rosa stolarna" som ligger alldeles vid sidan där vi bor och åt god frukost där redan klockan halv elva! Sedan begav de sig till stranden och jag gick hem till mig och sov lite mer. Sedan begav jag mig ut på synundersökning innan eftermiddagsservicen. Jag har blivit lite blindare sedan sist, men inte så mycket. Jag ska gå tillbaka imorgon eftersom de eventuellt ska beställa mitt linsmärke från BKK, eller om jag ska prova ett nytt. Håller på att leta ett par bågar också eftersom jag skulle vilja ha ett par nya glasögon. Provade mina gamla ikväll också och de är ganska fina fortfarande och jag har ju nästan aldrig använt dem, så jag funderar på om jag kanske ska sätta nya glas i dem också. Det är ju ändå så billigt här så man kan lika gärna passa på. Variation förnöjer! För några dagar sedan hade de genomgång med oss om vad de gör hos 4 You Optic och priser osv. och då passade jag på att köpa mig ett par nya solglasögon. De blev ett par från Paul Frank som jag är mycket nöjd med.

Nu ska jag lägga mig och pusta ut efter en riktig vrakmiddag hos Viking. De var söta och bjöd oss alla på mat ikväll och jag tror jag har ätit mig fördärvad. Har kommit in i ett kött-stimm så ikväll var det Entrecote som gällde för fröken Bergström. Är lagomt mätt kan jag säga. Inte nog med det så bjöds det på pannkis till efterrätt. Med sylt, sirap, socker och fantaaastisk vaniljglass...




Känslig?

Shit vad jag har grinat nu. Sitter här i min ko-soffa alldeles rödgråten, snorig och svullen i ansiktet. Jag har med andra ord precis sett "Marley & Me". Åhh, vilken bra film, too bad att jag är så känslig bara! Men konstigt egentligen att man tycker att alla gråt-filmer är bra? Men det var en riktigt mysig film.

Idag har det varit arbete som vanligt, åkte runt och hade SMS-service imorse. Var några stycken som ville träffa mig i alla fall :) Efter servicen så tränade jag! På gymmet vi har på Seaview. Gick på löpbandet i 30 min och sedan körde jag en annan maskin och lite styrka innan jag gav mig. Var riktigt skönt, men jag kunde inte ta ut mig ordentligt för jag har ont i baksidan av benen, typ bakom knäna? Och i leder och sådant i benen, vet inte varför, hoppas dock att det går över snart för jag har haft så i några dagar och när jag ska springa och sådär så gör det så grymt ont..

Btw. Idag är det två veckor kvar tills min mamma och pappa och morbror och moster kommer på semester! :) Och två veckor och två dagar kvar tills jag går på semester! :) Hoppas att min lediga dag denna veckan blir fin, skulle vilja jobba lite mer på brännan innan de kommer så att jag har lite försprång, de ska ju alltid hålla på och tävla! :) Och jag kan ju dessvärre inte bara glassa runt här..

Imorgon är det dags för välkomstmöte igen och på tisdag ska jag köra vår utflykt Phang Nga Classic för första gången, så nu ska jag gå och lägga mig och läsa igenom kompendiet...

Såhär såg det ut när jag studdade Phang Nga:


Kobra

Idag när jag hade transfer till flygplatsen så såg jag något på vägen precis innan vi skulle svänga in på ett av våra hotell för att hämta gäster. Hajjar till och tittar igen. Mitt på vägen ligger det en överkörd orm. Inte vilken orm som helst - Nämligen en KOBRA!


June Bug

Jag har precis sett en jättebra film - "Juno"! Om ni inte sett den - Gör det! Den var vääldigt bra.



Idag har jag haft service, siesta och servicecenter. Imorgon blir det välkomstmöte och service. Och hör och häpna, det ska bli kul, det ÄR kul. Jag gillar mitt jobb. Åhh, snart är det banne mig dags att söka ny destionation, bara kanske två månader kvar och jag blir som sådär osäker, fortsätta eller inte? Rhodos eller nåt nytt? Även om jag VILL att jag ska vilja komma hem så har jag svårt att tänka mig att sluta med detta, hur det än är så passar det här jobbet mig som handen i handsken. Ahhhhh svååårt. Äsch, behöver inte tänka på det än! Lika bra att njuta av mellanrummet.

Ps. Idag var många som var lediga till Phuket, Central Festival, och shoppade och gick på bio (de här vampyrfilmerna som alla snackar om) och Pia var snäll och tog med mina transferskor och fick dem omklackade. Det behövdes verkligen!

TACK PIA!


Två massager senare...

Min lediga dag har återigen endast erbjudit regn i väderväg. Har till och med kännts "kyligt" ute och jag har inte haft AC´n på under hela eftermiddagen.

Som tröst mot regnet gick jag och fick mig en timmes massage förut. Olje- och fotmassage blev det. Det var inte fy skam! Igår kväll fick jag mig faktiskt också en halvtimmes fotmassage.. Ehhuum ;) Medans jag väntade på att mina bilder skulle bli klara, framkallade och satte in några bilder i ett par fotoramar som jag köpt på Index för några veckor sedan. Så att jag inte glömmer hur ni där hemma ser ut! Blev väldigt tjusigt om jag får säga de själv.

Efter massagen låg jag i soffan och kollade på en dansfilm och sedan duschade jag och snyggade till mig lite innan middag. Jag och Gunilla gick till Phu Khao Lak, jag åt kyckling och potatismos. Mumma! Även fast de hade lagt någon panering på min kyckling som jag inte hade räknat med och hellre hade varit utan..

Imorgon är det dags för jobb igen, hade nästan kunnat tänka mig ett par till lediga dagar, men plikten kallar! Kan nog härda ut, snart kommer ju mammsen och pappsen och då ska jag minsann ha lite semester. Blir väldigt skönt!

Nu ska jag se en till film innan jag ska sova. Eller kanske läsa bok? Har även fått säsong 3 av Heroes från Gunilla, som jag arbetar med, hon brukar vara på nedladdningsstigen. Men jag är i valet och kvalet om jag ska se mer av Heroes, det är ju förvisso väldigt bra och spännande - men jag blir ju så mörkrädd! Förstår inte varför det måste vara så otäckt? En snällare variant av Heroes hade passat mig bättre, jag gillar superhjältedelen, men jag hade gärnat sluppit Syler.

Får sammanställa en namnlista så att de gör en mer barnvänlig version... Eller ordna någon som kan klippa bort de otäcka delarna? Nä, nu får det vara nogtjatat om det!

På återseende.


Det är bara förlorare som säger att det viktigaste är inte att vinna...

... utan att deltaga.

Kickoffen igår var hur bra som hellst. Hela eftermiddagen hade vi teambuilding. Det visade sig att thailändarna är experter på sådana lekar! Vi var vi sex lag, lagen delades upp med hjälp av färgade karameller som vi fick plocka ur en hink. Jag fick en orange karamell och tillhörde alltså det Oranga laget, och självklart också det VINNANDE LAGET! ;) Vi gick runt mellan sex olika stationer där de hade ordnat olika tävlingar. En av stationerna var en ruta på marken (kanske ca 15 gånger 15 m) där de hade lagt ut nummerlappar. På varje nummerlapp stod ett nummer mellan 1-30. Vi hade en startlinje och sedan skulle vi springa in i rutan en och en och räkna till trettio. Det fick alltså bara vara en person i rutan åt gången. Sedan hade man en viss tid på sig att klara det. På ett annat ställe hade de hängt upp en bana med trådar där det hängde koppar. Vi skulle alltså förflytta vatten via kopparna för att fylla en kanna på två liter. Vi klarade detta på kortast tid av alla! Precis som att vi var det lag som klarade ring och pinnstafetten bäst och hinderbanan där vi skulle förflytta teamet & 10 bollar utan att nudda marken med hjälp av stolar och bildäck. Grymt kul dag! Efter detta vara alla trötta och framförallt svettiga, men kvällen hade bara börjat. Vi åkte vidare till en resturang där vi åt buffé och lyssnade på livemusik och hade prisutdelning. Vi köpte skumpa för våra prispengar och skålade i champagne innan kvällen var slut.

Det vinnande laget:




Fler bilder från gårdagen. Och även från vår lilla utekväll i lördags.



Prisutdelning ;)


Jimmy Choo...ooo...ohhhh

Igår var det flygplats som gällde från kl. 04.00 på morgonen, var väl hemma runt halv tio och sedan halvledig, vilket innebar att jag gick och köpte lite frukost som jag avnjöt framför ett avsnitt av Gossip Girl och sedan sov jag bort ungefär hela dagen. På eftermiddagen när jag vaknade till liv så tog jag en powerwalk, vilket behövdes i förebyggande syfte om inte annat, för på kvällen blev vi bjudna på middag på Viking av en sammarbetspartner. Åt KÖTT. Och bea. Sjukt gott. :) Till det blev det ett par Singha och sedan följde en liten utgång. På Happy Snapper förstås, eftersom det är typ den enda krogen här. Men det är trevligt. Livemusik och grejer. :)

Idag har jag varit ganska seg. Sov jättelänge. Sedan packade jag min strandväska och smörjde in mig med solskyddsfaktor och gick in för att skvallra lite med min kollega Carita innan jag tänkte bege mig till stranden, men då började det regna så det blev en riktig innedag istället. Gossip Girl-maraton i soffan. Och ikväll köpte jag och Carita hämtmat och kollade på en film - "in good company", den var bra. Får för mig att jag kanske sett den förut, men jag är inte säker.

En annan sak jag har gjort idag som jag brukar göra på mina lediga dagar är att shoppa. Dock från internet denna gång. Som ni säkert vet så har H&M släppt en Jimmy Choo-kollektion och jag kunde inte låta bli att köpa några småsaker! ;) Jag klickade hem en väska, ett armband och självklart - två par skor! :) Kan nästan inte vänta på att få dem! Vilket förhoppningsvis blir i december, då mamma o pappa kommer. Och om det inte hinner komma fram till dem innan de far så får jag väl helt enkelt ha något att se fram emot.

Välkomstmöte och kickoff imorgon, bäst att jag får mig lite skönhetssömn! Ciao.


Life is good...

Då var det väl dags då, första blogginlägget på läääänge! Jag är ledsen att det dröjt, men nog ältat om det! Nya, friska tag!

Livet i Thailand är underbart. Varför bor inte alla här? Vädret är härligt. Maten är sjukt god. Människorna är underbara och de ler JÄMT. Det finns elefanter. Det finns tigrar. Och just ja, det finns ormar, spindlar, tusenfotingar och kackerlackor. Så det kanske är därför ni stannar kvar i Svea?

Jag har nu bott i Khao Lack drygt en månad och jag har hunnit uppleva mer på den här månaden än många gör under en hel livstid. Jag har ridit elefant en massa gånger, jag har matat en bebistiger, jag har åkt kanot genom små grottor med ostron och fladdermöss. Jag har äntligen varit tillbaka till Similan. Jag har återigen provat på att laga thaimat. Jag har snorklat och sett en massa fantastiska fiskar och levande koraller. Jag har badat i flera vattenfall. Jag har treckat i djungeln. Jag har varit på Banglan rd. och häpnat över ladyboys som visar sina behag..? Jag har fått åtskilliga massager, pedikyr och manikyr, ätit en massa god mat och så har jag lärt mig köra på vänster sida. Om ni var rädd för mig på höger så skulle ni se mig nu! HA! Men det känns mer rätt, jag är ju som bekant lite mer vänster... ;) Helt paradoxalt tänker jag här gå vidare med att jag har shoppat en massa. (Redan! Får nog skicka hem någon låda...) Priserna är härliga, men Zara finns. Och de har ungefär samma priser som hemma. Damn! Häromsistens shoppade jag loss på sminkavdelningen på Dior också, så snart får ni väl se mig i den svensk/thailändska versionen av "Lyxfällan". ;)



   



Life is good....


RSS 2.0