Lördagsnöje

Phuket är stället att tillbringa en ledig dag på! Idag har jag köpt nya springskor. (Eller det blir serviceskor först eftersom mina gamla har hål rättigenom sulan, på båda fötterna.) En lila sporttopp. Ett par assnygga höga, svarta skor med remmar och nitar (låter bekant, hmm) från Zara, ett jättefint "Evita Peroni"-hårspänne. En fin randig t-shirt med tillhörande blå scarf. Väldigt "sailor". Duschcremé från Body Shop och två superbra men svindyra nagelfilar från Make Up Store. Jag är så trött på att mina nagelfilar alltid försvinner så att jag inte har någon när jag behöver en. Nu är de så dyra att jag inte vågar tappa bort dem.



Jag kan också tillägga att för ett par dagar sedan så beställde jag massor med kläder från H&M tills att jag kommer hem på destbyte. Jag är ju hemma på begränsad tid och vill passa på att byta ut lite kläder förstås! :) Bland annat så beställde jag två tröjor från Sonia Rykiel-kollektionen och en skinnjacka. Shopping är bättre än alla andra njutningsfulla saker som finns i livet, som sex, mat, öl och choklad. Att jag påstår det skulle också kunna bero på att jag går på diet och att ingen vill ligga med mig så det är den enda njutningen jag har kvar.

Risken är att det blir mer shopping på fredag och lördag för då åker jag, Tessan och Christina förmodligen till Bangkok och gör storstaden osäker! Det blir asnice.

En sak som är asjobbig är att igår fick för mig att det låter fräckt att säga as framför allt. Ascool, asjobbig, assnygg. Så nu kan jag inte sluta. Min avsikt var bara att säga det en gång. Jag ser det som ett tecken på att jag saknar min gamla GC-roomie Sandra. Asmycket. ;)

Jag gillade verkligen att bo med Sandra, och jag är säker på att hon känner detsamma.

  

Assnygga om jag får säga det själv ;)

Nu är jag astrött! Puss och hej.


Sköna dagar

Jag har haft ett par sköna dagar som övergått i en väldigt oskön kväll.

Tessans föräldrar är här på semester så igår kom de hit till Khao Lak för lite semster när Tessan var ledig. Jag hade flygplats på morgonen sedan klockan fyra och var väl hemma vid elvatiden. Vi höll kontakten och jag käkade frukost och väntade på att de skulle ringa när de hade kommit sig tillrätta så att vi kunde åka till White Sand Beach tillsammans. Jag väntade och väntade och ingenting hände. Förrän jag kommer på att ta upp mobilen, hmm, 7 missade samtal - Just ja, ljudet! Så jag ringer tillbaka till Terese och hör hur det svarar utanför dörren. Då hade de hittat hit, haha :) Så jag öppnade och visade dem runt i mitt lilla hem och sedan åkte vi till stranden och hade en härlig dag där. På kvällen gick vi och tog massage, (eller, alla utom Olle), jag fick mig en skön aloe vera massage... Mmm. Sedan åt vi tillsammans på Viking och efteråt tog jag och Tessan ett glas vin hos mig och lyssnade på lite svensk musik, från Magnus Uggla till Marit Bergman, innan vi gick och tog en drink på Happy Snapper. Och jag skämtar inte när jag säger EN. Vi drack en mojito var. Fast jag vet egentligen inte vad vi ska kalla dem för de har citronmeliss istället för myntha i mojitosarna här. (Åh snart är vi på Rhodos och kan dricka bästa drinkarna på Sand. :))

Idag steg jag upp tidigt och gick till deras hotell och åt frukost Tessan och familjen i alla fall, sedan åkte vi till White Sand Beach igen innan det var dags för mig att lämna paradiset bakom mig och börja jobba igen. Allt kändes bra innan jag kommer hem och inser att jag, som aldrig bränner mig, har bränt mig totalt på kinderna! Och är även jätteröd och varm över bröstet och typ överallt annars. Behån skaver och jag känner mig sådär frossig som man kan bli när man bränner sig. Hoppas jag slipper feber. Åhhh! Lyckat. De blåste skönt i hettan idag så jag kände det helt enkelt inte. Undrar hur de andra ser ut som låg en timme längre...

Kerstin och Olle hade också med sig lite smått och gott från mammsen o pappsen till mig. Fick en massa tidningar som jag redan slukat flera stycken av! Har just läst ut Stieg Larssonböckerna så jag är mellan böcker för tillfället.. ;) Måste tillägga att jag är lika imponerad som alla andra. Fantastiskt bra böcker! Ska bli kul att se filmerna. En annan sak som jag längtar efter att sluka på tal om sluka (som jag skrev för fem meningar sedan) är naturgodiset som de skickade. Men jag ska hålla mig tills jag förtjänar det.. :)
                                                                                        


Okej jag kunde inte hålla mig. Jag åt fem stycken.




Elefantskötare för en dag

I tisdags förra veckan hade vi Kick On. Då provade vi på arbetet som elefantskötare - så här såg det ut:







Dagen gick i lärandets tecken. Här ovan ser ni Hur jag och Paulina lagar klassisk thailänsk mangosallad. Den blev stark och god, läraren och lokalguiden berömde oss och berättade att vi var de bästa eleverna eftersom vår sallad blev godast! ;)

Innan dess hade vi dock matat elefanter som ni tidigare sett prov på. Detta togs i väntan på att få tvätta dem - Spännande!



Det här är resultatet:



Som ni ser här så är jag fantastiskt populär bland elefanterna, så tröttnar jag på att vara reseledare så har jag alltid nåt att falla tillbaka på. Det är ju så viktigt i dagens läge.





Puss och godnatt!


Blomstrande

Jag har haft lite flyt och lite.. tja, man skulle kunna kalla det oflyt men man skulle också kunna kalla det flyt, på sista tiden. I lördags på flygplatsen på morgonen så var det några kvinnor som frågade mig om de fick ta med sig en box vin in i avgångshallen, nä, alkohol är ju vätska även om den ligger i kartong... Då fick jag den, en 1,5 liters bag-in-box rött J.P. Chenet. Jag älskar när sådant händer, fast oftast är det inte god sprit man får så denna gång var extra bra. Nu har jag en del vin hemma alltså, för jag har också vunnit en del i säljtävlingar här.

När jag kom hem från flygis åkte jag till Ria och badade och solade med henne och barnen i deras pool och fick god lunch. Första gången jag solat och badat sedan jag kom tillbaka från semestern så det var på tiden.

Lördagskvällen fortsatte i flytande form eftersom vi var ut och jag blev skitfull, sådär jobbigt full att jag kände att jag var tvungen att åka hem på en gång, och vaknade fullt påklädd ovanpå täcket på min säng när Nathalie ringde mig halv åtta morgonen efter. Skjuts hem från Zantika fick jag av pizzabagarn på Viking. Väldigt snällt av honom måste jag säga. Sedan när jag ätit på Viking senare under kvällen dagen efter och var på väg därifrån kom han med en stoooor bukett blommor till mig. Jättefina! Hur sött som hellst. Jag blev mäkta överraskad. :) Fantastiskt också att jag fick blommor av någon som sett mig från min bästa sida bara kvällen innan. Alla hjärtans dag firades i övrigt med några timmar vid poolen med Carita och sedan gick jag och Gunilla och tog en behövlig massage som också slutade i en lätt misshandel av min rygg och min nacke. Men lite ömhet ska man väl få när det är Valentine´s day ;)

Jag fick också en Alla hjärtans dagros från Ria och en från....trumvirvel....Scandinavian Divers. Alla flickor fick en, inklusive Martin tror jag.

Nu sova. Imorgon Phang Nga.


Välkommen till Guide Online

Jahapp, så var det dags igen. Borde ha fått veta ikväll men Stock... Så långt kom jag innan min chef Sandra bankade på min dörr och berättade att jag fått min destination. Vad tror ni jag fick? ;)

Rhodos!! Jag kommer att arbeta som Guide Online, vilket var mitt förstahandsval! Haha, här ser ni en enkelspårig människa med andra ord! Nu ska jag nog beställa en skinnjacka från H&M så jag har något att ha på mig i början av säsongen när det är för kallt... ;) Det värsta nu är att jag inte känner mig hel förrän jag fått veta vad Tessan fått - Följ med mig Tessan! En sak som ska bli skön med destbyte är att slippa slita på flygplatsen för jämnan under tider på dygnet som jag är skapt för att sova på! Annars trivs jag som fisken i vattnet här i Khao Lak också. Och på tal om fiskar och vatten, igår vann jag ett jättefint snorklingsset med snorkel och cyklop och en tillhörande liten väska som det står "Scandinavian Divers" på. Detta eftersom jag sålt bäst i hela teamet under hela januari (och under hela säsongen också för den delen ;))

Detta inlägg har tagit sjukt lång tid att skriva och nu vet jag att Tessan hänger med mig vilket känns härligt! Vi har gått igenom våra liv i lupp via skype hela vägen från Phuket till Khao Lak sista halvtimmen. Jag med webcameran på med bara bh och axelbanden nere (en del tar betalt för det) eftersom min ena axel och min nacke håller på att dö. Håller kanske på att få nackspärr men förmodligen är det en inflammation på gång eftersom min arbetsväska är alldeles för tung att bära. Får en inflammation någon gång per säsong iaf. Och nu verkar det vara dags igen lagom till Kick on imorgon. Ska smörja tigerbalsam och lägga mig och sova, ingen röd tråd här så jag återkommer en annan gång, inom en inte alltför lång framtid eftersom min dator har hämtat igen sig efter att jag tog ut batteriet som var trasigt och störde.

Tack för idag!

RSS 2.0