Två dyk senare

Igår tillbringade jag dagen utanför Similan Islands. Jag gjorde där mina första två dyk i min dykutbildning. Det var heeelt underbart. Jag såg två sköldpaddor, en "frogfish", någon sorts ål som stack upp ur botten och drog sig tillbaka när man kom närmare och en hel del andra fiskar och varelser som bor i vattnet. Imorgon gör jag mitt tredje och fjärde dyk och jag kan knappt vänta! När morgondagen är över så är jag också innehavare av ett dykcertifikat. :)

Av någon anledning tror jag dock inte att det kan bli mycet roligare än vi hade igår alltså. Alexander, instruktören som jag dyker med är väldigt trevlig och en skön kille. När vi var på väg upp efter sista dyket igår så skulle vi köra "alternativ luftkälla". Vi hade gjort vårt säkerhetsstopp på fem meter innan vi gick upp och där tecknade han åt mig att jag skulle låtsas att jag var utan luft (det tillhör kursen), och att jag då skulle andvända alternativ luftkälla på vägen upp. Så jag gör som han säger, fångar hans uppmärksamhet, tecknar att jag är utan luft och vill dela med honom, ta hans extra lufkälla. Han lyfter då armarna i ett godkännande så att jag kan ta hans extra regulator. Jag kollar inte så noga utan fifflar lös regulatorn, tar ut min vanliga ur min mun för att ta den andra i munnen. Alexander tittar då bort ett ögonblick och när han kollar tillbaka hinner han precis se mig flyta omkring med ett förvånat uttryck i ansiktet och regulatorn i munnen med fel ände... Det kom liksom inte så mycket luft därifrån. Vi kollar på varandra och börjar asgarva i samma ögonblick, sedan kunde vi bara inte sluta. Jag kan här tillägga att det inte är helt problemfritt att få ett skrattanfall under vattnet! Haha. Jag tror aldrig att jag har skrattat mer i hela mitt liv. Efter att ha fått in massor med vatten i munnen och masken och sjunkit och stigit så når vi tillsist ytan där vårt skrattanfall fortsätter. Hans fortsatte sedan ungefär hela vägen hem och även vidare under resten av kvällen. Han berättade även detta för alla på båten, så ett tag var det mycket trafik till platsen där jag satt, alla ville se mig för att skratta lite extra åt mig. Härligt när man kan glädja sina medmänniskor tycker jag. ;)

Innan dess hade vi dock träffat på en sköldpadda. Det gjorde vi med en gång när vi kom i vattnet. En stor en! Sedan går vi ner några meter då jag gör "sköldpaddstecknet" med händerna till Alexander och pekar neråt. Han gör då det igen själv och nickar, typ som att "jaaa, lilla gumman vad duktig du är på att göra sköldpaddstecknet..." Så jag gör det igen och igen och han fortsättar att nicka berömmande. Tills han äntligen förstår och pekar neråt lite frågande...? JAA! Det är ju det jag försöker säga liksom, du har en till sköldpadda rakt under dig! Haha :)

När jag lade mig för att sova igår kväll så fick jag bara en här fantastiska undervattensvärlden framför ögonen, vad fantastiska saker man missar på land alltså! :D Nu ska jag gå och lägga mig så att jag är pigg och utvilad tills imorgon! :)

Puss och godnatt.

Face-raped

Dagen innan min födelsedag var jag halvledig så jag och Pia tog en tuckis till stranden och låg där och mös och badade några timmar på eftermiddagen. Senare på kvällen var det en liten utgång som gällde. Happy Snapper is the place to be och efter klockan tolv sjöng bandet och de flesta andra i lokalen "happy birthday" för mig.

Innan dess hade jag dock lurat åt mig en gratis drink! Lyssna på detta: På mitt jobb så har vi ju ett ganska stort behov av att använda datorer, men självklart händer det ju att man loggar in på Facebook en gång emellanåt när man har en stund över. Detta gjorde jag kvällen innan denna, precis innan jag hade min premiär som "sound and light" tekniker på Seaview medans jag väntade på att Paulina skulle byta om till clown-kostym. Men jag glömde självklart att logga ut...

Senare på kvällen när jag satt på Viking och förtärde min middag, sista kvällen med Ria, då säger Ria plötsligt att "den här statusen på Facebook, lite väl desperat eller?" - Ehuum vad?! Så då går hon in via sin iPhone och läser upp för mig vad jag har för statusuppdatering på FB:

"My life would be better and happier, if I had a man next to me. All the problems and adventures as shared thing. Jag saknar love ♥"

Jävla Nita tänker jag då! Shit vad många kommentarer och folk som "gillade" detta meddelande alltså. Så kvällen efter när jag mötte henne så strålar hon emot mig och berättar exakt hur GLAD hon blivit när hon funnit min facebook påloggad på kontoret. Det lilla monstret. Sedan frågar hon om jag är sur och arg och här ser jag mitt tillfälle till hämd.
Konversationen som följer:
L: "Yes, kinda.. You know Nita, I have this ex-boyfriend... He sent a mail to me."
N: "Oh nooo, I am sooo sorry, what did he write? hahaa" 
L: "Well.. He has a new girlfriend, so he wrote something like 'Please Lina, I know this is ALL about me but I have a new girlfriend now and you have to accept that and leave me alone'."
N: "Oh no! Have you answeared?" (Ni skulle ha sett hennes min här ;))
L: "No I have´nt yet, I´m still to upset and I´m trying to find the right words."
N: "But you have to tell him that it was me, and that we allways 'facerape' eachother in the office and..."
L: "Yeah, I will, but right now I´m just to upset."
N: "Oh my good I am SO sorry, I will buy you drinks tonight!!!"
L: "Ok, that´s the least you can do."

Här skiljdes vi åt för att fräscha till oss lite och senare möttes vi upp igen för att gå vidare mot Happy Snapper! Väl där frågade Nita vad jag villa ha att dricka. "Whiskey and Cola light, please". Sedan betalade hon så fint och jag började sippa på min drink. När jag bara hade någon mm kvar i botten så vänder jag mig till Nita igen.

L: "Nita, you know that mail from my ex boyfriend?"
N: "Yeeees...?"
L: "I never got any mail - In you face! Payback rocks!"

(Mental picture: jag lyfter glaset till en skål mot henne, dricker sista klunken och slickar mig om läpparna och formar dem sedan till ett ljuvt leende.)

HA! Synd bara att inte drinkar kostar mer än de gör här i Thailand. ;)

Lina & Pia innan Happy Snapper


Hipp Hurra, igår var det min födelsedag!

Min födelsedag spenderade jag på Scandinavian Divers. Jag hade min lediga dag och på förmiddagen var det stooor teorigenomgång. Sedan hade vi en halvtimmes lunch. Jag gick över till Viking och beställde en omelett, och förutom omeletten så kommer personalen in och sjunger och ger mig en jättestor blombukett. Hur gulligt som hellst! Äter upp min omelett och går tillbaka till dykcentret för att prova ut dykdräkt innan vi beger oss till poolen på seaview där vi gjorde en hel massa övningar i vattnet. Vid halvåttatiden var vi klara och då åkte vi tillbaka upp till kontoret och där gjorde jag mitt slutprov! Så nu är den biten överstökad och till veckan ska jag dyka två dagar, sedan har jag mitt dykcert i handen!

                

Jag hade sagt till mina kollegor att jag tänkte att vi skulle äta vid nio för dem som ville, men jag blev försenad så jag ställde fram det till halv tio. Fem i halv kom jag hem och då kände jag mig hyffsat ofräsch. In i duschen och på med kläder sedan språngmarch till Viking. Kvart i tio var jag där och vi hade en mysig liten födelsedagsmiddag. Ay, en tjej som jobbar på Viking hade köpt champagne till mig i födelsedagspresent. Så himla sött! Så vi hade faktiskt champagnemiddag. När vi ätit upp släckte de ner och kom in och sjöng och hade en stor kladdkaka med grädde med tomtebloss på som vi satte i oss. Mysig avslutning på en intensiv och rolig dag! Nu längtar jag till nästa vecka när jag ska få komma ut i havet.... :)

                

Kryp-tiskt

Nu kanske jag börjar bli tjatig, men seriöst, krypen och djuren här i Thailand alltså! Kackerlackor och spindlar hit och dit och som jag nämnt tidigare så lever jag samboliv med några geckoödlor. Okej, inga problem med mig om de håller sig efter väggar och dyligt. Men detta har gått lite för långt. Igår halvsov jag en stund efter min utflykt och sedan gick jag upp och svarade i telefon eller öppnade dörren eller något medans det fortfarande var ganska dunkelt här inne. Då hör jag hur det smackar till bredvid mig här i lägenheten, och jag ser också i ögonvrån hur något ramlar ner från taket. Hmm? Gick runt och letade på golvet och tillslut så hittar jag något som ser ut som en Gecko. Åhhnej tänker jag, eftersom det fortfarande är mörkt. Är han död?! Åhja, gick och tände så jag skulle kunna se något för att antingen rädda livet på honom eller också tvätta bort det lilla djuret. Vad sker när jag kommer tillbaka? HAN ÄR BORTA! Så nu har han troligtvis krupit undan och dött någonstans. Får väl se om det inom ett par dagar börjar lukta död ödla här inne.

Så detta var alltså gårdagens geckohändelse. Vad tror ni händer idag? Jo, jag kom hem från ett tidigt pass på flygplatsen och tänker ta på mig en t-shirt och mysisar. T-shirten var ren men jag hade haft på mig den en stund igår innan jag duschade så den hade legat på golvet utanför duschen ett tag innan jag fick för mig att jag skulle skaka av den ordentligt med tanke på alla kackerlackor osv som jag sett på sistone. Så jag skakade av den noga innan jag lade in den i garderoben, men när jag skulle ta den idag så fanns känslan kvar. Så jag vecklade ut den och skakade av den lite extra innan jag tänkte dra den över huvudet. Åhh underbart. På ryggen klamrar sig en pyyyyyttteliiiiiiten Gecko fast! Hoppas han inte har fler kompisar bland mina kläder i garderoben. Ihhhh.

Hursom, utflykten igår gick finfint. Jag utnyttjade mina gäster som bara den för att föreviga finalen av min Phang Nga karriär. Här nedan kan ni se prov på hur jag skakade hand med en liten söt apa innan den stora dumma apan kom och störde. Han fick, som ni kanske kan förstå av bilden, lite banning för detta. Banningen beror också på att han försökte sno mitt THOMAS SABO-armband.

                  

                   


Hejdå, tack för idag! Gårdagens busschaufför kan ha varit med i ett avsnitt av "Pimp my Ride"! ;) 

                   

Jag hatar

...att börja dagen med att döda en kackerlacka! Eller, den delen är väl förvisso något tillfredsställande, men att möta en! Speciellt när jag trött och morgongrinig står i duschen och upptäcker den bakom mig på golvet. Den verkade dock lite halvdöd, men mig lurade den inte. Fick dyblöt och naken springa ut och hämta insektssprej och några A4 papper och skyffla upp den på, slänga den i soppåsen och knyta - håååårt! Efter en rejäl dos insektssprej. Normalt hade jag sprungit ut för att få ut eländet ur mitt hem så fort som möjligt men det fanns liksom ingen tid till att få på sig några kläder och jag är faktiskt i Thailand och inte i Gullgård. Kan dock tänka mig att pojkarna som alltid sitter härutanför hade blivit glada...

Efter detta bryska uppvaknande var det dags för välkomstmöte. Det gick bra trots min traumatiska morgondusch. Efter välkomstmötet packade jag svinmycket välkomstmaterial, både för imorgon och för onsdag och skrev ut alla listor och och och... :) När jag äntligen kom hem var jag så sliten att jag var tvungen att få en halvtimmes tupplur och lite omelett och vattenmelon till lunch (klockan var typ fyra, heter det fortfarande lunch då?) och sedan var det dags för servicecentret helt allena. Först var det jättesegt och jag fick lite annat grejs gjort, men helt plötsligt började det strömma in gäster och det gjorde det ända till tio i nio - Vi stänger egentligen halv nio. Jag ilade då hem och ringde min kära syster som har födelsedag idag.

Grattis Ika på födelsedagen!

Jag skickade också ett sms till min kära vän AnnaMia som också fyller år i dag.

Grattis Annamia på födelsedagen!

Innan detta, på vägen hem, stannade jag dock förbi på viking och fick en räksallad i magen. Där passade jag också på att gratulera och sjunga svenska och danska födelsedagssånger för Camilla som fyller år idag.

Grattis Camilla på födelsedagen!


                                     
      

På fredag är det min tur, men fram tills dess tänker jag njuta av det sista av mitt tjugotredje år. Jag har alltid tänkt att 23 skulle vara något speciellt och att detta året skulle vara bättre, roligare och mer spännande än alla andra hittills. Att JAG skulle vara bättre, snyggare och roligare än någonsin tidigare. Att jag skulle möta coolare, snyggare och mer intressanta människor. Att livsavgörande saker skulle hända. Tror jag får tänka över detta och göra en ordentlig utvärdering.

Tills dess, önska mig lycka till på vad som är min, troligtvis, sista Phang Nga genom tiderna som går av stapeln i morgon!
It´s gonna be awesome!

Champagnemåndag och Ölfredag

                 VS          

Champagnemåndag och ölfredag SAMMA vecka. Heeelt galet. I måndags drack vi Dom Perignon och åt lite plockmat på Viking innan jag och Stella, som arbetade här i Khao Lak för två år sedan och är här i på besök nu, begav oss till Happy Snapper. Ria bjöd på champagnen men hängde inte med till Happy Snapper. Vi hade en väldigt trevlig kväll även om den slutade lite i drama eftersom pojkarna var ute och hade grabbkväll, haha. :)

Igår drack vi lite öl och åt god mat på Viking innan jag, Stella och Tessans kompisar Marre och Johanna som är ute och reser i Thailand och nu hittat hit till Khao Lak gick vidare till Happy Snapper för mer öl och livemusik. Jag och Stella avslutade sedan kvällen på Zantika.

                   

I övrigt har veckan bjudit på en till sväng av någon lättare form av matförgiftning/magsjuka, en del jobb, en utflykt till Takuapa, den största utskällning jag fått i hela mitt liv där de adjektiv de beskrev mig med inte känns tillräckligt rumsrena för att återge här. Jag har dessutom läst en bok och sett inte mindre än tre filmer! Jag har också börjat läsa mer i min dykbok, är ju bråttom nu om det ska bli något certifikat! På tal om tidsbrist kan jag också informera om att jag har fått mitt hemresedatum ändrat, jag kommer att komma hem den tredje istället för den fjärde April! :)

Igår hann jag också med en liten fotosession på servicecentret med min finska kollega Maria som fotograf! ;)

                    

Ikväll ska vi ha lite av en avskedsmiddag på Viking. Sandra åker till Sthlm på kickoff eller utbildning eller något sådant imorgon och sedan hinner Ria åka till Danmark innan hon kommer tillbaka igen. Börjar som vanligt kännas lite vemodigt såhär på slutet av säsongen. Nåja, nu ska jag hoppa in i duschen och bli lite snyggare!


Dagstur till Burma

Idag har varit på en snabbvisit till Burma med syfte att förnya mitt visum. Minibussen hämtade upp mig i morse. Line, som arbetar i Phuket, satt och väntade i den tillsammans med lite mer märkligt folk. Vi hämtade även upp ännu fler på vägen i Khao Lak innan det begav sig. När vi var nästan framme fick vi byta buss och åka med "crazy lady" istället. (Hon både såg ut som en och betedde sig som en.) När vi kom fram till hamnen och passkontrollen höll vi nästan på att dö av stanken som fanns där. Vi gjorde vårt bästa för att överleva och andas genom våra sjalar när det var som värst. När passen var stämplade klättrade vi ner i en speedboat som de kallade den. (Den såg ut som en longtailbåt utan longtailmotor och så mycket speed kan jag väl inte påstå att den hade.) Väl på båten åkte vi förbi en checkpoint innan vi kom till nästa passkontroll. Där klättrade vi iland, tog en ny stämpel och hoppade ner i båten igen. Åtskilliga "why so beatutiful?", "i love you", "buy viagra for ladyyy" fick vi ta oss igenom innan själva stämplandet på plats i Burma var gjort. På vägen tillbaka i båten stannade vi vid ännu en checkpoint där de grävde igenom våra väskor (på jakt efter viagra for lady?) innan vi fick komma tillbaka till den första passkontrollen och hamnen. När vi fått våra stämplar där och kissat på en ruskig toalett åkte vi till en äcklig, lokal thai-resturang där det var tänkt att vi skulle äta. Hmm, nåväl, jag åt de tre melonbitarna vi fick efter "maten" i alla fall. Sedan fick vi vänta. Och vänta. Och vänta. Han som var med kunde ingen engelska överhuvudtaget utan log bara och skrattade när vi frågade hur länge det skulle ta innan minibussen kom tillbaka. I sådana situationer är jag glad att jag snart lämnar Thailand. (Även om jag på de flesta sätt älskar detta land.) Tillslut kom det en buss som han sa åt oss att stiga på. Oj, det var visst fel buss? Så efter ytterligare 20 minuter kom äntligen våran buss. Då skulle självklart de resenärer som inte bytt buss och åkt med oss utan fortsatt någon annanstans tidigare under dagen när vi bytte till "crazy lady´s" buss äta lunch också. Och busschauffören var tvungen att fixa ett av däcken på vår buss eftersom den var trasig. Jippie. Vi tyckte inte alls att detta var irriterande utan mottog detta besked men ett leende på läpparna och en ängels tålamod. Inte.

Nåja, efter mycket om och men kom vi i alla fall hem tillslut och ikväll har jag både hunnit äta mer vattenmelon, sett senaste avsnittet av Gossipgirl och väntat på att Stine skulle sluta jobba så jag fick middag någon gång. Hon slutade tillslut och jag fick mig en tonfisksallad. Med ägg. På Viking.

Jag har också kollat på lite gamla foton på min dator med Gunilla ikväll. Igår kväll hjälpte jag henne att renskriva och redigera hennes CV´n eftersom hon kommer att åka hem efter denna säsong och behöver ett jobb därhemma. Jag är faktiskt sanslöst bra på att formulera mig när det gäller sådant, men dock inte när det gäller mig själv tror jag, utan mest är jag hjälper andra. Får hon inget jobb nu är det något galet alltså! :) (Sa hon med ödmjukhet. ;)) Undrar om man kan bli proffersionell CV-skrivare?

Nu ska jag sova, early pickup tomorrow kaaa! 4 hämtar bussen och jag känner mig upplagd för transfer. Promise.

Mest av allt längtar jag hem just nu! Planen ser ut som följer:
4 April: Phuket-Stockholm
9 April: Stockholm-Köpenhamn-Athen-Rhodos


Two nights in Bangkok

I lördags kväll kom jag hem från min, Tessan och Christinas minisemester som fått arbetsnamnet "Two nights in Bangkok". Det var helt underbart att spendera tid med pokerface och shark. De är nästan som familj så när vi landade på Phuket i lördags kväll hade jag nästan kunnat fälla en tår eftersom jag inte ville skiljas från dem.

Vi flög till BKK sent på torsdag kväll, möttes upp på HKT flygplats och några timmar senare var vi på plats i huvudstaden. Vi tog en taxi till vårt hotell och gjorde oss hemmastadda. Vi sov gott i vårt fina rum och åt en ordentlig frukost innan vi begav oss ut på äventyr på fredagen. Vi tog skytrain till ZEN, ett shoppingcenter, och där blev vi faktiskt kvar hela dagen. Därifrån fick jag med mig ett fint hårband, en klänning och en röd tröja från Dorothy Perkins och en klänning från Guess. Från Zara slank det ner ett par svarta leggings, ett brett svart skinnbälte och ett svart baslinne. När vi var klar för dagen med vår shoppingorgie (och min lilla portmonä var väääldigt tunn) och fått i oss lite dålig sushi åkte vi hem och duschade. Eller jag och Christina duschade (var för sig), men vi hade sällskap i badrummet av Tessan som tog sig ett bad i badkaret istället. Hon hade önskemål om att vi alla skulle bada tillsammans men vi fick henne tillslut att förstå att badkaret nog inte var riiiktigt stort nog för oss tre. Eller ens två av oss. :) Hur som hellst. Det var underbart att duscha med TRYCK! Det kom jäääättemycket vatten! Helt fantastiskt, jag trodde inte det fenomenet existerade längre! När vi var rena och fina tog vi oss en timmes lur innan vi snyggade till oss för kvällen. Vi intog vår middag i den italienska resturangen på hotellet där vi också kunde avnjuta livemusik från baren intill. Sanslöst bra musik och ett mycket bra band som uppträdde. När vi ätit färdigt så gick vi in dit och lyssnade lite och Tessan tog sig en drink. Vi önskade även låtar och mikrofonkåta som de guider vi är så fick vi också sjunga med lite i bästa karaokeanda! Med humöret på topp åkte vi därifån till Khao San road och tog en drink på en annan bar med livemusik, också där sjukt bra musik och otroligt duktiga musiker! Lite mango och sticky rice på det så var vi hemma på hotellet för lite skönhetssömn igen.

Lördagen spenderade vi på weekendmarket, en av världens största marknader där vi strosade runt i flera timmar. Jag är stolt över att informera om att jag endast köpte EN tröja där. Min plånka är också tacksam.

På väg ner i hissen. Precis innan dörrarna slår upp, allt handlar om timing!



Vi är kända för att vara ett snyggt gäng. Här inne på en liten liten shop på marknaden.



Det var en toppenminisemester! Vi kom till BKK´s flygplats jättetidigt så vi satt på Starbucks jättelänge innan vi checkade in. Vi kommer eventuellt att gå vidare från guidelivet ganska snart för att göra reklam för Starbucks på heltid.

  

I söndags var det dock back to reality med arbete men igår var jag ledig igen. Då slöade jag lääänge hemma, strosade runt och läste bok och mådde gott. Sedan gick jag upp till poolen och hängde där med Camilla som jobbar på ett konkurrerande företag. ;) Sedan gjorde vi oss iordning och åkte till Bang Niang. Först gick vi en liten sväng på marknaden och sedan hittade vi ett superbra och mysigt massageställe! Vi fick oss en varin behaglig och välbehövlig aloeveramassage. När vi var klara med det gick vi och åt på en resturang i Bang Niang. Inte helt dietvänligt - jag åt pyttipanna med stekt ägg och rödbetor! Det var SÅ gott! :) Sedan åkte vi hem och på vägen hem så stötte jag ihop med Reeta utanför Viking, hon undrade om jag ville hänga med och ta en sodavatten på Happy Snapper. Varför inte? tänkte jag och hoppade upp på hennes moppe. Vi stannade och lyssnade på livemusiken och drack sodavatten tills efter klockan tolv någon gång och sedan åkte vi hem. En supermysig kväll, jag kommer nog aldrig att dricka annat än sodavatten på happysnapper igen! Inga kalorier och så BRA man mår DAGEN EFTER! Så bra att man kan ha en trevlig utflykt till Phang Nga vilket jag haft idag. Halva bussen danskar och halva svenskar. Godt at jeg er så god til at snakke dansk!

Vi tog också en turistbild på happy snapper igår.



Återkommer med mer bilder från Bangkok när C&T laddat upp sina. Jag var ju så smart att jag glömde kameran på hotellet i fel väska heeela fredagen! Men nåja, Ingen är perfekt - inte ens Christina. ;)

Återhämtning

Jag håller för tillfället på att återhämta mig från min inte helt angenäma gårdag. Vaknade på morgonen igår när klockan ringde och började göra mig iordning för välkomstmöte, men mådde sämre och sämre för varje minut och insåg efter ett tag att det nog inte skulle bli något välkomstmöte för min del. Med andra ord tillbringade jag dagen med att springa (kravla) mellan toan där jag varvade med att bajsa och kräkas och sängen där jag låg och vred mig i magsmärtor och ett ihållande illamående. Dr. Chusak kom vid femtiden och gav mig lite medicin (tre olika sorter) och på kvällen kom Ria upp med lite rostat bröd, fanta och banan som en räddande ängel. Så efter att endast fått i mig 1,5 dl vätskeersättning fram till kl. 17 fick jag tom i mig lite fast föda sent på kvällen! Idag sov jag till närmare tre och den lilla promenaden jag tog för att handla hem lite vatten och lite mer rostat bröd och en omelett från Viking (som ligger 20 meter härifrån) tog definitivt musten ur mig. Fick sätta mig och flämta ut på Viking. Helt sanslöst vad slut man blir av magsjuka alltså!

Vaknade idag av att Tessan och Christina ringde och höll på att boka flyg till Bangkok! :) (Ringa före tre och tro att jag ska vara vaken va? Haha) Jag räknar med att vara i form till dess, vi åker sent på torsdag kväll och kommer tillbaka sent på lördag kväll. Vi ska bo på ett av våra egna hotell som tydligen ska vara ganska fint. :) Jag kan nästan inte vänta! Eller, jo det kan jag, för jag vill ha lite energi när vi ska shoppa och utforska BKK! Jag har lagt in som förslag att vi ska besöka det här stora akvariumet som många pratar om och att vi ska ta en drink i den här skyhöga byggnaden som jag och A-M missade när vi var där. Eller, vi kom bara en aning sent men hade tyvärr fel skor på oss, fancy ska det vara! ;)

Åhh vad det ska bli härligt! Jag längtar! Mest efter att bara få umgås med Tessan och Christina och dricka vin och mysa. :)



Jag längtar efter en massa saker just nu! Längtar till Rhodos. Det ska bli kul att vara Guide Online och ha LITE mer kontroll över arbetstider och sådant och lite mer rutin i vardagen. Ska bli skönt att kunna gå ut och ta powerwalks och springa min vanliga runda mot Ixia, strandpromenaden längs kustlinjen som också erbjuder FANTASTISKA solnedgångar. Här är det för varmt för att motionera utomhus. Det är det iof på Rhodos under högsäsongen också nästan men då är det ju bara en-två månader när det är som varmast! Ska bli skönt att kunna ha långärmat och strumpbyxor. Och till och med jacka i början! Jag  börjar också längta hem. Jag längtar jättemycket efter vintern, åka slalom och snowboard och pulka. Och fika varm choklad utomhus... Hoppas jag hinner njuta av lite vinter när jag ska hem på destinationsbyte i alla fall! Men då kommer jag att ha ett sjukt stressat schema! Måste försöka få svinis-vaccinet (Fast det kanske är två sprutor? Och hur tätt inpå varandra behöver man ta dem?) Sedan måste jag ha en läkartid för att kolla min hals som är sjukt äcklig och jobbig så att jag förhoppningsvis kan få en remiss och ta bort halsmandlarna. Sedan tror jag att det är dags att hälsa på hos tandläkaren igen? Och gynekolog förstås, förnying av P-piller och sådant! Också skulle jag VERKLIGEN behöva klippa mig. Vågar inte göra det här men hoppas på att jag kommer att kunna färga mig iaf på tordag innan jag åker till BKK. Jag vill även hinna shoppa lite förstås och SJÄLVKLART njuta av familj och vänners sällskap när jag kommer hem. Vi får väl se vad jag hinner med.

Jag börjar också kunna visualisera ett Sverige-liv igen och börja längta hem till det. Ha ett riktigt hem. Ett riktigt kök där man kan laga mat. Köpa ett träningskort och gå på pass. Aerobics, core, step... Veta vad som händer i världen. Följa med i TV-serier och veta vilka som är med i "Idol". Ha vinterskor. Tjäna pengar. Eller plugga? Åhh! Jag hoppas att jag vill komma hem till höst! :) (Allmännheten uppmanas här att lämna förslag på vad jag skulle kunna jobba som om jag kom hem eller vad jag borde plugga? :))


RSS 2.0