Hett men kyligt

Manga resor ar gjorda sedan sist. Vi akte till Laos efter en ganska trevlig utekvall i Changmai med ganska speciella upplevelser efter att en thaitjej drog med oss runt fran ett utestalle till ett annan efter att hon slutat pa sin bar. Hursomhellst, i Laos stannade vi i fyra natter, Luang Pra Bang, Vang Vien och Luang Pra Bang igen. Vi bevisade att det gick att pruta pa visum i Laos ocksa, vi hade inte tillrackligt med pengar med oss nar vi kom in i landet pga att vi haft lite problem med flygbiljetter som vi bokat och som inte var reserverade nar vi skulle hamta dem pa morgonen och sedan blev det stress vi hade akt till flygplatsen och tillslut fick klart att det fanns plats och att vi kom med planet. Sa da lat de oss komma in i Laos trots att det fattades lite till Visumen. Lucky us!









Det var hur mysigt som hellst i LPB, forst fick vi nastan en schock, det ar sa lugnt i Laos jamfort med Thailand. Allt, de pratar lugnt, trafiken ar lugnare osv.. Dessutom fanns det ett stalle som hette Scandinavian Bakery dar vi at frukost sista dagen innan vi flog tillbaka till Chang Mai. Det var underbart, det fanns fullkornsbrod och grejer, vilket man inte ar bortskamd med har.






Vart mal med Laos var ju Vang Vien och Tubing, och vi blev inte besvikna. Man akte omkring i ett traktorinnerdack i nagra kilometer pa floden och stannade vid barer som lag tatt efter varandra efter vagen, man fick vinka om man ville att de skulle hava in en. :) Ingen kamera var dock medtagen dit, (tack och lov) man fick "torrpasar" att ha sin kamera och sina grejer i, men det var mer av en blotpase, for alla grejer var dyblota nar vi kom hem sa det var tur att vi inte lyssnade pa dem vi bokade av och tog med kamera trots allt! Planen i ovrigt var val inte hundra eftersom vi blev kvar pa den sista baren till efter att det hade blivit morkt och fick med andra ord aka sista biten i morkret. Iskalla. Hualigen, men roligt var det. Och ett blatt kna har jag fortfarande.

Nar vi sedan kom tillbaka till Chang Mai sa var det festival i ett par dagar. Massor av folk var ute, nastan bara Thailandare, pa gatorna och en jattestor parad hade de. Valdigt vackert men bilderna blir ju sa daliga i morkret sadar. Sa trakigt for man vill ju visa alla hur fantastiskt det ar!



Festivalen holl pa i ett par dagar och pa paraddagen sa var vi pa matlagningskurs forst, det var roligt. Vi fick laga lite allt mojligt och fick aven upp ogonen for lite mat som man inte visste om. Till exempel Papayasallad, hur gott som hellst men vanlig papaya ar ju vralackligt. Men den har var omogen. Sa nu vet ni det allihopa. Ska dopa om min blogg till Lek och Lar med Lina.






Efter dessa spannande events och lite utgangar i Chang Mai med bra fyllemat och sadar sa tog vi lilla flyget till Pai - Totalt 12 platser i planet + piloterna. Det var en upplevelse. Fantastisk utsikt var det i varje fall, naturen har ar nat extra. I gar akte vi och kollade pa Longnecked Women, vagen dit var ocksa ganska kul. Mer kurvor an trad i skogen. Och uppneruppneruppner. Ganska kul och otackt. Jag ar dock bast pa att sova nar det ar sadana vagar, det visade sig bade da och pa bada resorna mellan Vang Vien och Luang Pra Bang. Nar vi akte fran LPB till VV sa rakade jag somna. Pa killen som satt bredvid. Efter det hade AnnaMia fullt sja med att ruska mig sa fort jag narmade mig honom igen. Vilket var typ hela tiden. Hursomhellst var de langhalsade kvinnorna jattetrevliga allihopa och varan guide, Nang som jobbar pa vart guesthouse ar en bra guide.






I forrgar var vi och badade i varma kallor, vi kokade aven agg i en av dem. Det var gott med lite agg sadar vid lunchtid. I morgon ska vi pa trecking, men idag har vi bara njutit och varit lediga det har varit skont. Vi tog langfrukost, strosade runt, laste och sov lite pa var veranda och sedan at vi god middag, Spaghetti Bolognese och en lite karaff rodvin. En favorit i repris sedan forsta kvallen. Hur god mat som hellst pa en liten italiensk resturang. :) Sa gott med rodvin som omvaxling ocksa, fran all ol. Fast i dag var det fjarde dagen i rad med rott sa idag kanske det inte var sa mkt omvaxling. Men man behover det mot kylan. Det ar sa kallt att vi har fatt lov att kopa gigantiska mossor som vi har pa oss tom nar vi saver. Det ar sa kallt pa kvallar, natter och mornar att det kommer rokmoln ur munnen! Och vi har ju inte direkt med oss jattemkt varma klader. Hoods verkar dessutom vara en bristvara har i Pai. Typiskt! Jag ar ju ganska Hood men det racker inte jamt.




Sov Gott?


Kommentarer
Postat av: M

Åh, man blir så avis! Ni gör verkligen drömresan! Vore roligt att få en hint sen om hur mycket den har gått lös på.. Ha det så bra! :)

2007-11-29 @ 19:39:00
Postat av: Ika

Oj, oj, vad ni upplever mycket! Lite läskigt med de där långa halsarna, men det är klart - Singan har ju ingen hals, så ett par ringar kanske inte vore så dumt :-). Undrar också om det finns några alkoholfria alternativ i Asien...

2007-11-29 @ 20:54:43
Postat av: Clabbe

Scandinavian Bakery! haha där fika jag varje dag jag var i Laos :p

2007-11-29 @ 21:38:50
Postat av: Lina

Ika:Kanske det ar det vi far satsa pa med singan! Na hua! Alkoholfritt? Hmm, skulle val vara aggen da... ;)
M: Aterkommer med svar nar jag kommit hem! An vet jag inte, shopping i Bangkok ett par dagar aterstar! ;)

2007-12-01 @ 17:32:35
URL: http://linapinas.blogg.se
Postat av: Pappa

När du kommer hem så får du räkna med några vita veckor. Pappa ska nog se till det. Det blir helt enkelt avvänjning!!

2007-12-01 @ 19:19:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0